4C886452 3B1F 49BA B776 04D7AE40799A
AUTOR: K.H.
DATUM: pro 2, 2021 @ 13:45
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

🌳MI SMO POSADILI DRVO. A TI?🌲

GSS stanica Zenica i njeni članovi pored toga što su spremni za akcije spašavanja, edukacije, vježbe i polaganje na tečajevima i pružanja prve pomoći unesrećenima na nepristupačnim područjima, aktivno su uključeni i u segment preventivnih aktivnosti zaštite okoliša i životne sredine.

Nekoliko naših članova uzelo je učešće u projektu „Očuvanje postojećih i stvaranje novih šumskih resursa sa ciljem zaštite prirode“.

U okviru ove akcije, na lokalitetu Gornja Zenica, posađeno je 1600 sadnica gorskog javora🍁 i smrče🌲.
Odnosno posađeno je nešto manje od jednog hektara površine, a potreba za pošumljavanjem na teritoriji Grada Zenice je 4000 hektara.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Akciji pošumljavanja su se pored organizatora UP Vedro i njegovih članova odazvali i dali nesebični doprinos i članovi drugih udruženja, kao što su članovi GSS Stanica Zenica, Stanica vodiča Zenica, Crveni križ, učenici, osnovnih i Srednje mješovite škole, nastavnici, studenti, penzioneri. Kao i predstavnici Šumarije koji su obezbijedili sadnice, alat i pridružili samoj akciji.
Ovaj Projekat je podržan sredstvima Fonda za zaštitu okoliša Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.

C3DCEF28 46CA 4A88 917A 53CF43677808

Koristimo priliku da se zahvalimo članovima naše Stanica Zenica; Ajši, Ibri, Almi, Meli, Amelu i Harisu, ali i svima koji su na bilo koji način dali doprinos očuvanju životne sredine i poboljšanja uslova života u lokalnoj zajednici.

VEDRO
Crveni križ Grada Zenica
Gradska uprava Zenica

LIDER