GSS Žepče: Nadamo se da ćemo naći dječaka u plitkom dijelu rijeke

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Nastavlja se potraga za šestogodišnjim dječakom iz Žepča koji je nesretnim slučajem pao u potok čiji je vodostaj porastao usljed obilne kiše.

Kako je za Avaz.ba potvrđeno iz Gorske službe spašavanja Žepče, u ovim momentima desetak spasilaca izlazi na teren i pretražuje obale rijeke Bosne, a oko 11 sati pridružit će im se i kolege iz GSS-a Zavidovići, koji će za dječakom tragati u vodi.

– Pošto je velika rijeka Bosna, teško je tražiti samo ljudstvom na samoj vodi. Proći će i čamci uz obalu, nekih deset do dvadeset kilometara, zavisno od toga koliko je pristupačan teren. Ekipa koja koja će tražiti uz samu obalu će se zavlačiti skroz do same vode, ulazit će i u vodu na mjestima koja su sumnjiva, koja su plitka, jer Bosna je od sinoć opala 30 cm. Nadamo se da ćemo pronaći dječaka u plitkom dijelu Bosne – rečeno nam je u GSS-u Žepče.

Podsjećamo, u mjestu Begov Han kod Žepča jučer je maloljetno dijete palo u nabujali potok. Majka je skočila za njim u pokušaju da ga spasi, ali bezuspješno. Nezvanično, dijete je vozilo bicikl po cesti i izgubilo ravnotežu te je palo u potok. Bicikl je pronađen.

Vozilom Hitne pomoći dječakova majka je prevezena u bolnicu, a Specijalna jedinica MUP-a ZDK angažirana je na traganju za dječakom.

Postavljene su mreže na ušću u Bosnu, ali rezultata još nema. Veliki broj stanovnika naselja Begov Han, odnosno naselja Luke, uključio se u potragu.

AVAZ