Portal 072info

GSS Žepče traga za šestogodišnjim dječakom kojeg je odnijela bujica (FOTO)

Prema riječima Tonija Matijevića, voditelja GSS Žepče, tokom protekle noći gorska služba spašavanja imala je preko dvadeset intervencija u incidentima izazvanim bujičnim poplavama

U mjestu Begov Han kod Žepča pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) Žepče tragaju za šestogodišnjim dječakom koji je danas oko podneva pao s bicikla u nabujalu rijeku, prenosi Anadolu Agency (AA).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema riječima Tonija Matijevića, voditelja GSS Žepče tokom protekle noći gorska služba spašavanja imala je preko dvadeset intervencija u incidentima izazvanim bujičnim poplavama.

FOTO: GSS Zepce

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dječak A.I. (6) je vozeći biciklo izgubio ravnotežu, te je na očigled svoje majke pao u nabujalu Mračajsku rijeku. Majka je skočila za njim u pokušaju da ga spasi, ali bezuspješno.

Majka dječaka alarmirala je policiju i mještane koji su izašli na mjesto događaja, a na terenu su i pripanici Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, ali i sve raspoložive snage PS Žepče.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog obilnih padavina, u ponedjeljak je na području općine Žepče došlo do izlijevanja potoka uz regionalne i magistralnu cestu te do izlijevanja lokalnih rijeka.

Podijelite članak
  • 161
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME