GTA već zaradila više od milijardu dolara

607_20130921122604_gta_v_main2

Peta inačica igrice Grand Theft Auto, najskuplje video igrice ikada napravljene, zaradila je nakon nekoliko dana na tržištu više od milijardu dolara, premašivši zaradu ne samo dosad najunosnije igrice Call of Duty: Black Ops II već i mnogih hollywoodskih blockbustera, objavila je danas tvrtka Take Two Interactive Software.

Grand Theft Auto V se iščekivao s velikim nestrpljenjem, a pušten je u prodaju u utorak u verzijama koje su kompatibilne sa samo dvije konzole – Sonyjevim PlayStation 3 i Microsoftovim Xbox 360, ali se očekuje da će uskoro biti kompatibilna sa sljedećom generacijom konzola Xbox i PlayStation 4.

Prema procjenama, u stvaranje najnovije igrice iz serije Grand Theft Auto (GTA) uloženo je više od 270 miliona dolara, što je proračun koji se može usporeditii s proračunom najskupljih hollywoodskih filmova.

Od svojih početaka igrice te serije prodate su u 114 miliona primjeraka. Grand Theft Auto IV je zaradio 500 miliona dolara tjedan dana nakon što je igrica puštena u prodaju u aprilu 2008.

GTA je postao svojevrsni kulturni fenomen koji iznova rasplamsa rasprave o nasilju i sadržajima koji su neprimjereni za djecu.

ONASA

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE