2939564 60347248 2560 1440
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola kaže kako ga je oduševio stav njegovog igrača u meču protiv Wolvesa koji je njegov tim na kraju pobijedio rezultatom 4:1, što je 21. uzastopna pobjeda za ovaj tim u svim takmičenjima.

Guardiola je posebno istakao da su njegovi igrači ostali mirni nakon što su primili gol te da su na taj način pokazali svu svoju snagu.

“Bili smo malo nervozni nakon što smo primili gol za 1:1, ali smo reagovali jako dobro, stvorili mnogo prilika i na kraju postigli golove. Mislim da smo zaslužili trijumf jer smo zaista igrali kvalitetno, oni su bili opasni na 1:1 i najbolja pouka koju možemo izvući je da smo dobro držati loptu u tom trenutku i da je nismo olako gubili”, rekao je Guardiola.

Ističe da je zadovoljan zbog svega urađenog u ovoj sezoni, posebno zbog zgusnutog rasporeda zbog pandemije koronavirusa.

“Raspored je ove sezone zgusnut, nismo imali nijednu nedjelju odmora, toliko je teških utakmica i onda igraš protiv Wolvesa koji su tim čvrstog mentaliteta i fizički izuzetno snažan. Više sam nego zadovoljan svime što smo uradili u ovoj sezoni”, kaže trener Građana.

Građani su trenutno u sjajnoj seriji od 21 pobjede, a oni imaju 65 osvojenih bodova u Engleskoj, što je 15 više od Manchester Uniteda s kojim igraju u narednom kolu.

“Jedino o čemu mislimo jeste budućnost. Istina, u Engleskoj je zimski period paklen, a mi smo uradili nešto nevjerovatno. Moji igrači su zaslužili sve komplimente, ali Liverpool je još uvijek aktuelni prvak i trebamo osvojiti još bodova”, ističe španski trener i na kraju najavljuje derbi protiv Manchestera:

“Imamo dva dana odmora i pripreme, a znam da je Manchester United snažan i vrlo jak tim. To je prilika da napravimo još jedan veliki korak ka tituli prvaka.”