GVZ izglasalo inicijativu Arnauta: Od 1. februara zabranjena naplata parkinga u KBZ!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Gradsko vijeće Zenica (GVZ) usvojilo je na današnjoj sjednici da se od 1. februara zabrani naplata parkinga u krugu Kantonalne bolnice Zenica.

Inicijativa je to Halila Arnauta, vijećnika “Zeničke inicijative – Kasumović Fuad”, koji je poručio da se treba zabraniti naplata parkiranja za zaposlene, pacijente i druge korisnike koji dolaze u bolnicu. 

-Presudom je utvrđeno da je zemljište u krugu bolnice vlasništvo Grada Zenica. Predlažem da se usvoji ovaj prijedlog. Primarna uloga bolnice bi trebalo biti liječenje građana, a ne naplata parking prostora. Dosadašnja praksa da se naplaćuje dvije marke po satu smatramo neprihvatljivom, a ovim gestom ćemo uveliko olakšati našim građanima – kazao je Arnaut.

Ovaj gest, još kada je to najavio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović na prošloj sjednici vijeća, naišao je na opće oduševljenje građana kako Zenice tako i Zeničko-dobojskog kantona.

Dakle, nakon ove odluke u krugu bolnice parking se neće naplaćivati ni radnicima, kako je to bilo planirano, ali ni posjetiocima.

Vijećnik Arnaut poručio je kako nije očekivao da će se ova tačka pokušati politizirati, a da je njegova inicijativa rezultat nedavne presude suda te visoka cijena naplate parkinga.

-Niko vas ne sprečava da i vi uputite inicijativu da se negdje drugo ukine naplata. Molim vas da ovu inicijativu ne politizirate – kazao je Arnaut.

I zenički gradonačelnik Kasumović prokomentarisao je kako se ponovo politizira, aludirajući na SDA, kazavši kako se parking naplaćuje ispred Doma zdravlja Zenica i Zavoda za sportsku medicinu rada ZDK, ali da to čini preduzeće “Parking servis” Zenica.

-Ova odluka je obavezujuća. Taj novac ide u crne fondove, znam to iz pouzdanih izvora. Nema priče, od 1. februara se ukida naplata parkinga u bolnici. Lično ću to potpisati i građani to neće više plaćati. To je gradsko zemljište i od prvog nema naplate. Što izdaju gore prostore, to ćemo, također, u narednom periodu vidjeti. Njihovo je da liječe ljude, ne da izdaju kafanice – poručio je Kasumović.