Habib na komičan način otkrio da nije neustrašiv: Medvjedi i lavovi mogu, zmije ne

Screenshot 7 467

Habib Nurmagomedov je unatoč tome što se ranije hrvao s medvjedima i lavovima otkrio kako se boji zmija nakon što su mu prijatelji priredili neprijatno iznenađenje. Neporaženi prvak u lakoj kategoriji priprema se za subotnju odbranu svoje krune od privremenog šampiona Justina Gaethjea.

Tokom priprema za glavnu borbu na UFC 254 eventu prijatelji Habiba Nurmagomedova su odlučili našaliti se s ruskom zvijezdom.


Dok je 32-godišnjak trenirao, dvojica muškaraca koja su bila u uniformama donijela su veliku živu zmiju. Potom su njom počeli ganjati sve oko sebe.

Habib je brzo pobjegao, a onda su se i njegove kolege iz kampa suočile sa zmijom.

Nurmagomedov i njegova ekipa smješteni su unutrašnjost objekta za obuku u Abu Dhabiju kada se s njima susreo gmizavac. Ove detalje možete pogledati od 4:50 u priloženom videu.

Međutim, kako objašnjava Nurmagomedov, vratolomstvo u početku nije bilo usmjereno na njega.

“Iskreno, ne volim zmije. Volim medvjeda, orla, lava. Oni ne znaju za mene, znaju za druge momke, ali nisu je donijeli da bi izvršili pritisak na mene”, rekao je za BT Sport.

Podsjetimo, Nurmagomedov je odrastao trenirajući grappling u Dagestanu, a legendarne scene otkrile su budućeg UFC prvaka u hrvanju s medvjedima dok je bio devetogodišnjak. Kasnije je za svoje sparing partnere birao i lavove.

Klix