Portal 072info

HADŽIAHMETOVIĆ “Moja vizija Zenice je lijep grad u kome su svi zaposleni”

Foto: TV1.ba

Portal 072info pokrenuo je na Facebook stranici anketu sa pitanjem “Kojem kandidatu za gradonačelnika Zenice biste dali svoj glas da se izbori održavaju naredne nedjelje?!”.

Anketa je za manje od 24 sata izazvala veliko interesovanje javnosti i naših čitatelja, zbog čega smo, radi što objektivnijeg rezultata ankete kontaktirali svakog od kandidata za gradonačelnika/cu Zenice.

Sa upućenim pitanjima koja su naši čitatelji najviše pisali u komentarima na anketu, odlučili smo javnosti približiti svakog kandidata. izbori2016Prvi kandidat za gradonačelnika kojeg predstavljamo je Mirad Hadžiahmetović, nezavisni kandidat.

072INFO: Zbog čega ste se odlučili kandidovati za gradonačelnika Zenice?

Hadžiahmetović: Kandidovao sam se zbog toga što vladajuća SDA već 20 godina ekonomsku politiku vodi stihijski. Smatram da je obaveza zajednice da svi koji žele da rade budu zaposleni. SDA radi upravo suprotno. Moj prethodnik je broj zaposlenih u gradu smanjio sa 35 na 25 hiljada. To je nedopustivo!

072INFO: Koji su Vaši programi i šta ćete prvo učiniti kada dođete na poziciju gradonačelnika?

Hadžiahmetović: Moja vizija Zenice je lijep grad u kome su svi zaposleni. To ću ostvariti na taj način što će Grad Zenica osmisliti i projektovati privredne kapacitete koji će zaposliti sve nezaposlene, pozvati investitore da ih izgrade, a gdje se ne pojave investitori dići kredit i sam ih izgraditi. Na taj način će zaposliti sve nezaposlene. Obećavam, da ću ukoliko ovo ne ispunim vratiti u gradski budžet sve plate koje dobijem kao gradonačelnik, te se više nikada neću kandidovati na izborima.

072INFO: Šta biste izdvojili iz Vaše biografije, a smatrate da javnost treba znati?

Hadžiahmetović: Nedavno sam završio pisanje knjige “Mirovno rješenje za Bliski Istok”. Knjiga ima 560 strana, a u njoj su opisane drevne civilizacije, narodi, religije, države i sukobi na tom području, te predloženo mirovno rješenje na način da se Bliski Istok ujedini u uniju sličnu Evropskoj Uniji sa sjedištem institucija u Jerusalemu. Na taj način će nama bliski narodi period hiljadugodišnjeg rata zamijeniti periodom mirnog života i razvoja. Nadam se da će moja malenkost u povijesti Middle East Unije dobiti mjesto kakvo ima Robert Šuman u povijesti Evropske Unije.

Ukoliko još uvijek niste učestvovali u našoj anketi, možete to učiniti klikom OVDJE. Uskoro predstavljamo i ostale kandidate za gradonačelnika Zenice, a rezultate ankete te neke od najimpresivnijih komentara objavit ćemo u vidu članka 21. avgusta! 

Podijelite članak

Počitajte još

Saobraćajna nesreća na GGM-u u Zenici

072info

Građani se nadaju kiši i snijegu, vlasti smišljaju šuplje izgovore

072info

Zenica: Udario pješaka na pješačkom prijelazu, prevezen u bolnicu

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box