AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Potpredsjednik Narodnog evropskog saveza (NES), a doskorašnji predsjednik NBL-a, Ibrahim Hadžibajrić kazao je u gostovanju za BHRT da “Četvorka” u KS više ne postoji.

Rekao je da je kandidat SDP-a za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević “prevaren”.

– Stalno se tvrdilo da se ima 18 ili čak 19 i 20 ruku. Jučer se nije ni došlo do glasanja za Bogića Bogićevića. Odmah su u početku mene proglasili kao glavnog krivca, da ne kažem “izdajicu”. Otkud oni uopšte mogu znati ko je glasao za gospodina Srdića, a ko za Ademovića i kako ima 13 nevažećih listića. Sasvim neozbiljno i ovdje se radi običan spin gdje je sad akcenat bačen da li je neko ostao ili nije ostao na nastavku sjednice, a niko ne govori o 10 ruku umjesto 18, 19 ili 20. Dakle, radi se o klasičnoj izdaji u njihovim redovima – rekao je Hadžibajrić.

Kako je istakao, ne radi se ni o kakvoj novoj koaliciji NES-a sa SDA te je ponovio još jednom da “nisu sigurno u priči sa Četvorkom”.

Podsjećamo, kandidat za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević jučer je uputio pismo predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću u kojem ga obavještava o neopozivoj odluci da povuče kandidaturu za tu poziciju.