Portal 072info

Hadžifejzović gostovao u Nedjeljom u 2: Kolinda? Šta da kažem? Žensko, plava, lijepa i zgodna žena…

“Da je predsjednik Izetbegović rekao to što je predsjednica Kitarović rekla ja bih ga kao novinar spržio. Onako, kao CD bih ga spržio. Na kojoj obrazovnoj razini to čovjek kaže

Gost emisije Nedjeljom u 2 bio je Senad Hadžifejzović koji je u hrvatskim medijima postao popularan nakon pisma predsjednici Kitarović i svađe sa Zoranom Šprajcom.

Krenuo u novinarstvo s 12 godina, kada mu je objavljen prvi tekst u novinama. Kaže kako je novinar, ne i voditelj i vlasnik televizije, samo novinar. Tvrdi kako mladima nedostaje elana i spremnosti na odricanje, jer vjeruju kako je biti novinar samo biti zvijezda.

Hadžifejzović tvrdi kako nije pesimist i kako se ne treba se osvrtati za lošim ljudima. Uzeo je za primjer poplave koje su mu fascinantne, kaže kako su se ljudi klali pa si slali pakete, a kada se pojavi politika i krene se naprijed, pokaže se volja i snaga, a  onda netko iznutra ili iz komšiluka to pokvari.

Je li Kolinda nešto pokvarila?

Potom ga je Stanković pitao je li Kolinda nešto pokvarila, pa su njega zamrzili?

Hadžifejzović je odgovorio kako u to bile samo burne reakcije:

“Začudilo me to, decenijama poentiram na bitne događaje, imao sam puno boljih pisama, ali je ovo izazvalo reakciju jer je bilo tako u naboju.”

Hadžifejzović je rekao i kako on osobno ne mrzi, iako je pokušao, najdalje što može ići je prezir.

Potom je Stanković postao nekoliko pitanja o situaciji sa Kolindom i Šprajcom:

“Volite li previše Kolindu kad pišete da je senzualna i treba joj terapija pa da je plavuša pa izaziva tradicionalno muška osjećanja. Je li bilo seksistički ili je bio samo humor?”

Hadžifejzović je odgovorio:

“Bio je Sarkazam. Ako se na hrvatskom jeziku za seks kaže fizikalna radikalna terapija, ne mrdam iz Zagreba. Ako je to ta situacija ja sam onda seksualni manijak. Opušta me to.

Bitno u pismu je ovo: poručujem joj i kažem ne može draga predsjednice vjera postati radikalna nego grupe, pojedinci i organizacije.

Doživio sam satisfakciju kad je Kolinda u Večernjaku to doslovce ponovila. Čak je otišla korak više i približila islam i kršćanstvo i istakla zajedništvo.

Ali zašto je ta priča odjednom otišla, i ta priča o seksizmu, ne znam, je li to neki novinar napisao pa su svi ostali samo iskopirali.”

“Siguran sam da je obrazovana, svjetska cura…”

U svom je odgovoru objasnio i pravu poantu svog pisma:

“Tko god je to uradio sakrio je pravu poantu pisma, a to je da kada se god skupi neko političko smeće u neki kontejner u Hrvatskoj, Srbiji a možda i Crnoj Gori, to se donese i istrese u BiH. Kad se skupe neke fekalije političke u kantu one se donesu u Bosnu i Hercegovinu i istresu ih tamo.”

Zaključio je kako BiH netko želi razvaliti:

“Zašto smo mi stalno pod optužbom? Zašto smo nestabilna država? Decenijama nas optužuju pa se zavadimo…pustite nas malo, stalno neka optužba i sumnja. Rat se još vodi za teritorije. svako ima svoje političke ciljeve, netko hoće da tu zemlju razvali. Od zemalja u regionu Hrvatskoj je u najvećem interesu stabilna BiH.”

Nastavio je komentar o Kolindi:

“Da je predsjednik Izetbegović rekao to što je predsjednica Kitarović rekla ja bih ga kao novinar spržio. Onako, kao CD bih ga spržio. Na kojoj obrazovnoj razini to čovjek kaže?

Siguran sam da je obrazovana, svjetska cura, svjesna svoje pozicije, i onda u skladu s tim idu i takvi komentari.”

“Što reći o Šprajcu, nije novinarstvo dobra najava…”

Potom je Stanković nastavio razgovor o Šprajcu:

“Kako je došlo do obračuna kod sa Zoranom Šprajcom? Je li to bilo mužjačko nad…jebavanje?”

“Nisam mu htio odgovoriti jer je bio neduhovit. Odgovorio sam zbog stećka. Ne diraj mi stećak. Ako nemaš odnos prema grobu Jovanovića i Šprajca, mi imamo. Srbi, Bosanci, Hrvati, to je naš simbol. Kako to da vam je simbol nadgrobni spomenik? Je. Svi imamo isti odnos prema njemu, svi se tučemo oko njega. On je naš.”

Stanković je upitao je li mu odgovorio zbog komentara da nije duhovit, na što je Hadžifejzović odgovorio:

“Nisam ni htio biti duhovit. Što reći o Šprajcu – nije novinarstvo dobra najava, dobra odjava, dobar gard sa 100 kila, turbo glas. Treba imati i znanje. Novinarstvo je znanje. On ga nije imao, jer da je imao ne bi uvrijedio stećak. Žao mi je što je to uradio, da je bio duhovit ne bi mu odgovorio.”

“Josipović je bio mudar, pretpostavljam zbog savjetnika.”

Upitao ga je i je li istina kako je rekao za predsjednika Josipovića da je dosadan:

“I on je rekao jednu strašnu rečenicu, rekao je kako u susjedstvu ima mnogo muslimana. Tada je sva država odreagirala i potez predsjednika Josipovića je bio mudar. Pretpostavljam zbog savjetnika. Najveća greška je što se ovi na vlasti okružuju slabijima od sebe.

Bili smo na Pantovčaku i snimili intervju sve je to splasnulo i bili smo mirni, on je objasnio što je rekao.”

Pad kraljice Balkana

Dodao je još jedan komentar oko hrvatske predsjednice:

“Oko Kolinde, ja sam nju doživio bolje, kao promjenu, više nego većina Hrvata. Dobra je promjena poslije Josipovića.

Žensko, plava, lijepa je, zgodna žena i onda je napravila potez veličanstven prema našoj zemlji.

Majke Srebrenice su je primile i stavila je maramu, stavila je šamiju. I onda su je te žene koje su izgubile po 5,6 sinova proglasile kraljicom Balkana.

Ona je kao katolkinja sa svojom skrušenosti bila tamo kao muslimanka.

I poslije toga ode i kaže to što kaže.”

VIDEO možete pogledati OVDJE.

depo.ba

Podijelite članak