Hadžifejzović: Na meti onih koji ništa ne znaju je svako ko nešto zna

A909041C 27D1 4125 8DB3 7AF089FAACE1
Podijelite vijest

Osnivač Face televizije, novinar Senad Hadžifejzović osvnruo se na početku Centralnog dnevnika o prijetnjama koje je njemu i uposlenicima ove televizije uputio Abdulah Hajdarević. 

– Nažalost, vijest dana su novinari, sloboda govora, demokratija. Ovih dana, mjeseci, pa i godina i sinoć, mi “Face”, smo meta otvorenog napada vlasti, direktnih prijetnji, poziva na linč i ubistvo. Prije i poslije nas uvijek meta su uvijek oni koji razmišljaju i govore istinu, razmišljaju drugačije, otkrivaju, istražuju, hrabri su, a ne samo novinari. 

ČITAJ JOŠ:  Hadžifejzović uputio 'završnu novinarsku riječ': Omladino, pomozite mi da napokon odjavim rat, iz za***ancije i zafrkancije možete promijeniti vlast

Na meti je svako ko ima svoj mozak, a ne njihov. Na meti onih koji ništa ne znaju je svako ko nešto zna. Upravo sada ispred Bosmala, gdje je centrala Face-a održava se skup podrške našoj televiziji zbog sinoćnjeg pokušaja upadanja u našu televiziju i otvorenih prijetnji. 

Ja sam kasno za taj skup saznao, bio sam radikalno protiv, ali kolege iz drugih medija, građani, aktivisti, pa i neki liberalni političari su se okupili. Ovaj napad na nas smatraju napadom na sebe, napadom na slobodu, riječ, demokratiju – kazao je Hadžifejzović.

ČITAJ JOŠ:  Hadžifejzović uputio 'završnu novinarsku riječ': Omladino, pomozite mi da napokon odjavim rat, iz za***ancije i zafrkancije možete promijeniti vlast

Podsjećamo, Hajdarević je nakon emitovanja “Centralnog dnevnika” pozvao redakciju i rekao da će doći. Ubrzo se pojavio i zahtjevao da se pozove Hadžifejzović kako bi mu “prenio važnu poruku”. Osiguranje ga je spriječilo da uđe u prostorije u kojima se nalazi redakcija. 


Podijelite vijest