Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić rekao je da danas političari u Bosni i Hercegovini za stanje u državi krive svoje konkurente, oponente, kolege tzv. “nacionaliste“, visokog predstavnika ili Međunarodnu zajednicu.

Kako kaže Hadžikadić, to rade u zavisnosti od toga šta im je potrebno za ostvarenje njihovih ciljeva.

“Možda je riječ ‘krive’ previše kulturna za njih. Riječ ‘blate’ je vjerovatno tačnija i iskrenija. Od njih rijetko možemo čuti nešto konstruktivno, rješenje koje bi naznačilo kako naprijed, kako dalje. Da li se sjećate kada je neko od njih govorio o planu za obrazovanje, zdravstvo, privredu, ekologiju, mlade, kulturu, sport, penzionere, borce”, kaže Hadžikadić.

ČITAJ JOŠ:  Majke Srebrenice žestoko odgovorile Milanoviću: On je fašista koji glumi demokratu

Dodao je da je suvišno i govoriti o njihovom koordiniranom djelovanju sa iskrenim ciljem kreiranja jedinstvenog plana za dobrobit cijele države.

“Čak se u izjavama političara sve češće upotrebljavaju i termini koji šire strah, kao što su disolucija i rat, a mediji koji to prenose dobijaju više pažnje, rejtinga i reklama. Ono što nam treba danas je suprotno od svega što se dešava na našoj političkoj sceni. Treba nam saradnja i koordinacija aktivnosti onih koji žele dobro ovoj državi”, ističe Hadžikadić.

ČITAJ JOŠ:  Lekcija o važnosti inkluzije: Prvačići iz Zenice zbog gluhonijemog druga uče znakovni jezik

Zaključio je da je sve manje vremena za čekanje da se ostvari preokret jer, kako navodi, snage razdora rastu samo tamo gdje nema općeg, zajedničkog interesa.

“Treba nam zajednički cilj i dugoročni plan, kao i strategija za izvršenje tog plana. Trebaju nam utjecajni prijatelji, ali i + povjerenje jednih u druge. Treba nam da konačno stavimo državu ispred sebe, jer snage razdora danas rastu kao korov. Jer smo im mi to dopustili. Vrijeme je za jedan cilj, jedan plan i jednu strategiju za poraz nacionalizma”, zaključuje Hadžikadić.

ČITAJ JOŠ:  Hadžikadić: Pozivam Aleksandra Vučića da se javno ogradi od odluka NSRS i djelovanja Milorada Dodika

GODISNJICA
MARKETING