Portal 072info

Hafiz Bugari poručio prijateljima: Izgubite mene, a nađite sebe. Kad tako učinite, ja ću vam se opet vratiti!

Nakon što je, na žalost velike većine muslimana u Bosni i Hercegovini, hafiz Sulejman Bugari napustio našu zemlju, iz Crne Gore, uputio je preko Facebooka poruku za sve prijatelje.

“Pored svih sokova i različitih pića, samo je voda ta koja može u životu utoliti nam žeđ i nema čovjeka koji je ne voli. Tako je i sa vodom za dušu – ona je u nama, nemojmo gubiti vrijeme tražeći je negdje drugo. Bez ove vode ne mogu se ugasiti požari koje potpaljuju svjesne ili nesvjesne negativne energije u nama. Svjedoci smo da nam ti požari uništavaju međuljudske, bračne, prijateljske, rodbinske, međunacionalne i sve druge odnose. Priznajmo da nemamo dovoljan broj “vatrogasaca“ napisao je Bugari.

Upotrijebit ću riječi dušebrižljive duše, koja je, pri rastanku sa prijateljima, kazala: “Evo odlazim, dragi moji, a svi ćemo jednog dana svakako otići jer tako ON želi. Loše se učenik zahvaljuje učitelju ako dovijeka ostane učenikom pa zašto i vi ne biste brali sa moga vijenca. Vi niste tražili sebe, a našli ste mene. Tako radi većina vjernika pa je zato malo prave vjere. Zato vam velim: – Izgubite mene, a nađite sebe. Kad tako učinite, ja ću vam se opet vratiti!”

Dragi moji! Podsjećam sebe i vas na izreke koje glase: “Sve je to tu! Zato, budi tu, dobit ćeš To i – to je To!” “Nisi što misliš da jesi, jer, iako tu si, ljudi te pitaju gdje ćeš i gdje si?”

Zdušno se uključujmo svojim darom, fahom, profesijom u zajednicu, gdje god da smo. I to aktivno, a ne pasivno i sebično – za dobrobit svakog, a posebno ove države, koja odiše duhom bogatstva različitosti, koji mami svaku dušu.

Učitelj svijeta Muhammed, s.a.v.s., je kazao da je vjera ponašanje.

Zato, pričajmo ponašanjem, a ne pričom. Pa kad nas zavole zbog toga, tražit će od nas da im pričamo šta nam se desilo pa smo takvi. A oni koji nas i tad ne budu voljeli, morat će nas respektirati jer oni u biti ne vole sebe, pa nemojmo očekivati da vole nas i drugog.

Učitelj svijeta Muhammed, s.a.v.s., je rekao: “Ko se bude držao moje prakse, dobit će tri nagrade: onaj ko ga nije volio, zavoljet će ga; ko ga je volio, postat će prisan sa njim i ko ga ne bude volio, morat će ga respektirati. ”

Promijenimo šmek kahve. Pričajmo za drugog, ne o drugom, a ne daj Bože protiv drugog. Vi iz duše molite i volite, a svakome je na izvolite.

Hvala vam na svemu što ste mi pomogli da budem tu.

Da vas Svemogući podrži u svemu svakog daha na oba svijeta.”

Podijelite članak

Počitajte još

Novih 11 slučajeva zaraze korona virusom u BiH

Redakcija

13 pozitivnih na koronavirus iz šest gradova u Bosni i Hercegovini

Redakcija

Novi slučajevi u BiH: U RS zaraženo još 38 osoba

Redakcija