Portal 072info

Hafiz Husejn ef. Čajlaković: Na ahiretu nema advokata i podmićivanja, samo jedan Sudija

U brojnim kur’anskim ajetima i hadisima Allahovog Poslanika, s.a.v.s., govori se o nagradi za određena djela koja čovjek čini, pa se nagrada kreće od deset do sedam stotina puta, zavisno od čistote nijeta i predanosti u vršenju ibadeta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tri djela na Sudnjem danu neće biti mjerena zbog svoje veličine: praštanje ljudima, strpljivost i post. Uzvišeni Allah će za njih posebno nagrađivati, pa hafiz Husejn ef. Čajlakoviću četvrtom džuzu govori o nagradi Sudnjeg dana.

– Ovo što mi raspravljamo na dunjaluku, što se dokazujemo, mediji pišu, stalno se raspravlja, dokazuje, Allah kaže da ćemo nagradu dobiti na Sudnjem danu. Pa ćemo vidjeti šta ćemo dobiti, ili s desne ili s lijeve strane. Ko dobije knjigu iza leđa munafik je, ko dobije s lijeve strane kijafir je, a s desne strane ko dobije, znači vjernik je. Na ovom dunjaluku nagrade mogu biti i naštimane, ali prave nagrade su pred Allahom. Ne trebaju advokati i sudije. Apsolutni sudija je Allah i svako će dobiti kako je zaradio. Ko se spasi vatre, on je uspio. Ovaj dunjaluk je tren, i mi zbog ovog trena gubimo vječnost, poručuje hafiz.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

AVAZ

Podijelite članak
  • 318
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME