AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Hafiz Kenan ef. Musić koji je nedavno dao ostavku na mjesto glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo čestitao je na svojoj Facebook stranici novom glavnom sarajevskom imamu Abdulgafaru ef. Veliću, napisavši kako moli Allaha dž.š. da novom imamu pomogne u nošenju emaneta koji je i sam nosio prethodne dvije godine.

– Na svima nama je da kroz moralno i odgovorno djelovanje kroz institucije radimo za dobrobit ne samo nas već i generacija koje dolaze. Upitan sam vezano za skupove podrške i peticije te želim javno reći da vas sve pozivam da odlaskom u džamije na namaze, posebno sabah i jacije, uključivanjem u rad zajednice pokažete brigu za nas sve zajedno sa našim imamima da dovimo i molimo Stvoritelja za opću donrobit, a da sva javna okupljanja izbjegavamo zbog mogućnosti zloupotrebe. Molim Boga Jedinoga da opravdam veliko povjerenje koje ste mi ukazali svojom podrškom i da uvijek zajedno budemo u dobru – stoji u objavi hafiza Musića.

On je u svojoj objavi pozvao građane da izbjegavaju sva javna okupljanja zbog mogućnosti zloupotrebe. Podsjetimo, nakon što je ef. Musić podnio ostavku obrazloživši kako je to učinio zbog mobinga i progona neistomišljenika, građani Sarajeva su se u dva navrata okupljali u znak podrške imamu, te pozivali IZ da preispita ovu odluku.

Sarajlije su organizirale i online peticiju porške, a naredni skup su najavili za 19. juni u 14:30 sati prekoputa Vijećnice.