Portal 072info

Hafiz Musić uputio poruku i pobjednicima i gubitnicima izbora: Takmičite se u dobru

Screenshot 9 286
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Hafiz Kenan Musić, cijenjeni islamski učenjak iz Bosne i Hercegovine i donedavni glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo uputio je poruku i pobjednicima i gubitnicima netom završenih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini.

Kada se izbori završe, napisao je Musić, i pobjednici i gubitnici izbora imaju se nad čime zamisliti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Oni koji gube neka ne krive svoje protivnike za svoje poraze već neka budu spremni sebi postaviti teška pitanja kojim su odnosom udaljili ljude od sebe i izgubili njihovo povjerenje. Pobjednici neka zastanu za trenutak i nekad donesu odluku da će raditi da opravdaju povjerenje koje im je ukazano. I jedni i drugi tada se mogu takmičiti u dobru, sprječavati korupciju i pružiti jednake šanse mladima u društvu kako bi ih zadržali u domovini. Vjerska, patriotska i građanska je obaveza otvarati vrata dobra i zatvarati vara svakom zlu”, napisao je efendija Musić na društvenoj meži Facebooku.

Podsjetimo, ef. Musić objavio je 9. juna na društvenim mrežama da je predao ostavku na tu poziciju reisul-ulemi Husein-efendiji Kavazoviću zbog, kako je naveo, stalnih opstrukcija u vršenju dužnosti i organiziranog progona i “stravičnog mobinga svih neistomišljenika”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako je napisao na Facebooku, prethodne dvije godine njegovog mandata obilježile su “kontinuirane opstrukcije i blokade u izvršavanju emaneta povjerenog glavnom imamu, nemogućnost pozitivnog utjecaja na odabir najboljih i najsposobnijih imama za predvođenje džemata, uskraćivanje uvida u osnovne elemente finansijskih i vakufskih procesa, te stalne laži i insinuacije usmjerene na diskreditaciju mene i ljudi sa kojima sarađujem”.

Novi glavni imam u Sarajevu je dr. Abdulgafar ef. Velić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Radiosarajevo

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME