Hamdija Abdić tvrdi da će SDA i DF imati čak 14 delegata u Domu naroda FBiH

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Hamdija Abdić Tigar, zastupnik Stranke demokratske akcije u Zastupničkom domu Federacije Bosne i Hercegovine, objavio je večeras da će ta stranka sa DF-om imati 14 delegata u Klubu Bošnjaka Doma naroda FBiH.

Podsjetimo, SDA je sa DF-om trebala imati 13 delegata, što već čini većinu u ovom Klubu.

“Želim da obavijestim članove i simpatizere SDA da u Domu naroda, u Klubu Bošnjaka, SDA zajedno sa DF-om ima 14 delegata. Već nekoliko dana SDA računa sa 13 delegata a ovo danas je šlag na tortu. Nikad ne otpisujte i ne podcjenjujte SDA”, napisao je Abdić.

U ovom trenutku nije poznato ko je delegat o kojem on govori.

Centralna izborna komisija danas je žrijebanjem odredila delegata iz reda bošnjačkog naroda koji se raspoređuje iz Kantona 10 time riješivši političku utakmicu za kontrolu Kluba Bošnjaka u Domu naroda Federacije BiH.

Žrijebanjem je odlučeno da delegat iz ovog kantona pripadne SDA-u, što u praksi znači da su SDA i DF dobili 13-og delegata u Domu naroda FBiH iz reda bošnjačkog naroda.

U trenutnom omjeru snaga u bošnjačkom klubu Osmorka neće moći predložiti kandidata za predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH iz reda bošnjačkog naroda. Samim tim SDA će imati mehanizam da zaustavi izbacivanje iz federalne vlasti.

Klix.ba