Portal 072info

Hamza Alić spreman za Peking

Svjetsko atletsko prvenstvo održat će se od 22. do 30. avgusta u glavnom kineskom gradu Pekingu. Na najjačem atletskom takmičenju u ovoj godini BiH će predstavljati trojica takmičara: Amel Tuka, Hamza Alić i Kemal Mešić. Bh. atletičar sa najviše učešća na velikim takmičenjima bacač kugle Hamza Alić cjelokupne pripreme obavio je u Zenici. Hamzin trener Mehmed Skender zadovoljan je ovogodišnjom sezonom i pripremama.

Ulazak u finale kao i prije šest godina u Berlinu kada je bio deveti, moguće je ostvariti i u Pekingu. Ovogodišnja sezona za Hamzu Alića je jedna od najuspješnijih. Na međunarodnom mitingu u Slovenskoj Bistrici, zenički bacač kugle, ostvario je rezultat od 20,67 metara čime je ispunio normu i za Olmpijske igre u Riju naredne godine.

Odličnu formu potvrdio je na pojedinačnom seniorskom prvenstvu BIH sa 20,44 metra, na Međunarodnom atletskom mitingu u Zenici sa 20,44 metra kao i na Evropskim igrama u Bakuu sa bačenih 20,26 metara. Hamza Alić i njegov trener Mehmed Skender putuju za Kinu 17. avgusta, dok će Amel Tuka na tri dana ranije. 

rtvze.ba

Podijelite članak