Portal 072info

Hamza Alić spreman za Peking

Svjetsko atletsko prvenstvo održat će se od 22. do 30. avgusta u glavnom kineskom gradu Pekingu. Na najjačem atletskom takmičenju u ovoj godini BiH će predstavljati trojica takmičara: Amel Tuka, Hamza Alić i Kemal Mešić. Bh. atletičar sa najviše učešća na velikim takmičenjima bacač kugle Hamza Alić cjelokupne pripreme obavio je u Zenici. Hamzin trener Mehmed Skender zadovoljan je ovogodišnjom sezonom i pripremama.

Ulazak u finale kao i prije šest godina u Berlinu kada je bio deveti, moguće je ostvariti i u Pekingu. Ovogodišnja sezona za Hamzu Alića je jedna od najuspješnijih. Na međunarodnom mitingu u Slovenskoj Bistrici, zenički bacač kugle, ostvario je rezultat od 20,67 metara čime je ispunio normu i za Olmpijske igre u Riju naredne godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Odličnu formu potvrdio je na pojedinačnom seniorskom prvenstvu BIH sa 20,44 metra, na Međunarodnom atletskom mitingu u Zenici sa 20,44 metra kao i na Evropskim igrama u Bakuu sa bačenih 20,26 metara. Hamza Alić i njegov trener Mehmed Skender putuju za Kinu 17. avgusta, dok će Amel Tuka na tri dana ranije. 

rtvze.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME