Hana Cogo osvojila prvu državnu medalju za sebe i KK Perfekt

43B79B81 34EA 47D0 BC24 A45D37F535F5
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U nedjelju 03.10.2021.godine KARATE SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE je u tehničkoj organizaciji KK ČELIK Zenica održao zvanično WKF DRŽAVNO PRVENSTVO ZA DJECU u Gradskoj Areni *Husejin Smajlović * u Zenici, gdje je okupljeno 685 takmičara/774 prijave iz 90 klubova sa prostora cijele BOSNE I HERCEGOVINE ( FBIH I RS).


Naš karate klub *PERFEKT *ZENICA su predstavljale 4 najbolje takmičarke kluba i to :- BOŠNJAK MERJEM u katama- COGO HANA u katama i borbama- TATAREVIĆ RANIA u katama i borbama- KALABIĆ LAMIJA u katama i borbama.


Na sve takmičarke smo izuzetno ponosni i imale su izuzetno dobre nastupe i hrabro se borile.


U katama najbolji plasman je ostvarila BOŠNJAK MERJEM koja je izborila 4.mjesto.
Naša takmičarka COGO HANA se u borbama hrabro i žestoko borila, te uspješno osvojila DRUGO MJESTO I SREBRENU MEDALJU.


Moramo napomeniti da je ovo njena prva DRŽAVNA MEDALJA, a isto tako i prva Državna medalja za klub, te je Uprava kluba odmah odlučila da nagradi našu najuspješniju takmičarku i to ćemo uraditi na sutrašnjem treningu.


Pored navedenog uspjeha do sada smo imali dvije bronzane medalje i treća mjesta sa Federalnih prvenstava i to od naše Hane Cogo i našeg takmičara Zlotrg Alija, koji je trenutno povrijeđen i od srca mu želimo brz oporavak.


Klub nastavlja sa upornim i redovnim treninzima svaki radni dan u Robnoj kuci Bosanka na prvom spratu, te nam slijede turniri po kalendaru aktivnosti Federalnog karate saveza, kao i krajem oktobra nastup u Herceg Novom/Crna Gora.

GODISNJICA
MARKETING