Hana Hadžiavdagić se oglasila na Facebooku: ‘Nego “braća” Arapi (UAE) suzdržani…’

Hana Hadžiavdagić se oglasila na Facebooku: ‘Nego “braća” Arapi (UAE) suzdržani…’

Hana Hadžiavdagić je posljednjih dana posebno aktivna na društvenim mrežama. Nakon što je komentirala slučaj novog femicida u Bosni i Hercegovini, koji se dogodio u Tuzli, u četvrtak, 23. maja, komentirala  je rezultat glasanja sa sjednice Generalne skupštine UN-a u New Yorkju, gdje je usvojena Rezolucija o genocidu u  Srebrenici.

Njenu novu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

“Nego “braća” Arapi (UAE) suzdržani… šta kažu Bošnje na ovo nakon što su “braća” pojahala pola Bosne, posebno gradeći rezidencije po Sarajevu i nakon što je cijela Ilidža na arapskom jeziku?
Volim što sam u procjeni od prvog dana na pravom putu”, napisala je Hana Hadžiavdagić.

Podsjetimo, predstavnik Ujedinjenih Arapskih Emirata je podsjetio na genocid u Srebrenici i tokom obraćanja pričao o najmlađoj žrtvi genocida Fatimi Muhić, tek rođenu bebu, a zatim ostao suzdržan prilikom utvrđivanja međunarodnog dana sjećanja na žrtve genocida, uključujući i bebu Fatimu.

Podsjetimo, u četvrtak, 23. maja, historijski dan kada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda donijela historijsku odluku.

Sa 84 glasa “za”, 19 “protiv” i 68 suzdržanih, usvojena je Rezolucija koja proglašava 11. juli kao “Međunarodni dan sjećanja i obilježavanja genocida 1995. godine u Srebrenici”.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica