2 16


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Mnoge javne ličnosti koje žive u Hrvatskoj, posljednjih dana često pišu o tome kako je u Bosni i Hercegovini život puno bolji i jednostavniji nego u Hrvatskoj gdje su, zbog broja oboljalih, i dalje na snazi rigoroznije mjere.

Ipak, naše komšije treba podsjetiti da je od oktobra mjeseca u FBiH je na snazi policijski sat od 23 do pet ujutro, a maske su obavezne. Odgovornost i higijena je ono što je oduvijek građane BiH izdvajalo od ostatka regiona, ali i Evrope, što je nedavno potvrdilo i istraživanje, gdje smo u vrhu. Vjerovatno i to igra ulogu relativno povoljne epidemiološke situacije u BiH.

Podsjećamo, naši susjedi su zabranili ulaz građanima BiH u “lijepu njihovu”, ali onima koji nemaju “putovnicu” Hrvatske, zbog kako su tada naveli loše epidemiološke situacije, a dozvolili milionima turista iz Evrope, odnosno zemalja gdje je situacija s koronom bila daleko gora nego u BiH.

Poslije Elle Dvornik čiji je status jučer naišao na brojne pohvale, ali i kritike, danas se na društvenim mrežama oglasila i Hana Hadžiavdagić-Tabaković.

Za vrlo kratko vrijeme njena objava je postala hit na internetu.

 

-S obzirom da u BiH sve radi, samo ću reći da Bosanci ipak nisu tako glupi – napisala je Hana.