Haos na Klopačkim stijenama: Pukla dilatacija vijadukta, čovjeku probijene dvije gume na automobilu

a11
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Novi problemi na zeničkoj obilaznici javili su se danas kada je pukla dilatacija, željezna konstrukcija koja vezuje cestu sa mostovima. 

Naime, kada je dilatacija pukla, izvalila se željezna konstrukcija. Nekolicina građana koji su prošli tom dionicom su se požalili na štetu na automobilima, a jedan od njih je naš sagovornik, koji je rekao da su mu pukle dvije gume na vozilu.

“Pukle su mi dvije gume na automobilu”

– To je haos. Pukla je dilatacija, a ta zenička obilaznica je problematičan dio. Sada je prohodna jedna traka. Iskočila je ta čelična konstrukcija. Nisam jedini kojem je nanesena šteta, drugi ljudi su se žalili, ali eto meni su pukle dvije gume – rekao je za “Avaz” jedan od vozača koji je vidio šta se desilo.

Isti sagovornik nam je rekao kako je tom dionicom teško voziti, da je haos. Dodao je da je mnogo klizavo, da se ništa nije čistilo.

Inače, dilatacija je željezna konstrukcija koja spaja most sa cestom. Ljeti se širi, a zimi skuplja. Teško da je došlo do pucanja od zime, jer nisu preveliki minusi, a konstrukcija je napravljena da može izdržati ekstremne minuse.

Iz JP “Autoceste” izdali kratko saopćenje da se vrše radovi

Večeras su se kratkim saopćenjem oglasili iz JP “Autoceste” koji su naveli da se vrše radovi.

– Zbog radova na dilatacijama vijadukta Klopačke Stijene na dionici Zenica sjever – Zenica jug, lijeva strana, (smjer Zenica jug – Zenica sjever) na snazi je vanredno ograničenje saobraćaja. Saobraćaj se odvija jednom trakom uz postavljenu vertikalnu saobraćajnu signalizaciju – saopćili su iz JP Autoceste.

Jedan od modela dilatacije, konstrukcije koja vezuje most sa cestom