HAOS NA M-17 KOD ZENICE: Odroni, padanje stabla, nesreće… (FOTO/VIDEO)

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ POLICIJE

Usljed vremenskih neprilika odnosno snijega koji pada od jutros na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, brojni su problemi na putu M-17, inače najfrekventnijem putu u FBIH.

Prema riječima dežurnog službenika u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), na licu mjesta su Doboj-putevi i Profesionalna vatrogasna jedinica Zenica koji nastoje riješiti probleme koji su prouzrokovali ogromne kolone na putu M-17.

-Zabilježeni su odroni kamenja, padanje stabla, elektro kablova, saobraćajna nesreća. Sve to uzrokovano je vremenskim neprilikama. 

U Vranduku je, u 12 sati, došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila. Na sreću, pričinjena je samo materijalna šteta i nije bilo povrijeđenih osoba.

U Vraci je došlo do padanja stabla, dok je u Vranduku došlo do odrona. Međutim, ekipe su na terenu i nastoje u što kraćem periodu sanirati probleme – kažu iz policije za “072info”.

Kako nam javljaju čitatelji, zabilježeno je nekoliko slijetanja vozila kod Begovog Hana, te slijetanje kamiona između Žepča i Maglaja.

Za sada su ogromne kilometarske kolone na putu M-17, pa se vozačima savjetuje da vožnju prilagode uslovima saobraćaja i budu na dodatnom oprezu zbog odrona i vremenskih neprilika.