policija 6
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
NER FIT

G.Đ uhapšen je zbog sumnje da je juče, tokom održavanja Savske regate u mjestu Rača, kod Bijeljine mačetom povrijedio više osoba.

FIXGEHALT

Prilikom održavanja Savske regate, kako su naveli iz Policijske uprave Bijeljina, došlo je do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, te je tom prilikom jedna osoba, koje je koristila mačetu, povrijedila više prisutnih.

Nijedan povrijeđeni, na sreću, nije životno ugrožen, ali je više osoba medicinski zbrinuto u Medicinskom centru Bijeljina.

“Prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, službenici aktivno su sprječavani u primjeni svojih policijskih ovlaćenja i tom prilikom su bili prinuđeni da upotrebe sredstva sile. Od strane policijskih službenika slobode je lišeno lice G.Đ. iz   koji je  identifikovan kao jedan od učesnika događaja, dok se za drugima učesnicima intezivno traga. Većina lica je pobjegla sa lica mjesta, kako kopnenim, tako i vodenim putem”, rekli su iz PU Bijeljina.

LIDER

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti. U toku je rad na prikupljanju svih potrebnih činjenica i dokaza,  kao i na identifikovanju svih lica koja su učestovala u navdenom događaju.