Haos u ambulanti: Pacijentica vrijeđala i prijetila sestri, pa doktorici

Haos u ambulanti: Pacijentica vrijeđala i prijetila sestri, pa doktorici

U posljednje vrijeme, uglavnom, se u javnosti govori o incidentima koji se dešavaju u zdravstvu na području Kantona Sarajevo.

Jedan od čitalaca portala Crna Hronika danas je snimio incident, u jednoj ambulanti, a, kako je kazao očevidac, ovdje je nesporazum i svađa nastala zbog pacijentice.

Naime, prema riječima prisutnih, pacijentica je došla da joj, kako navodi naš čitatelj doktorica propiše antibiotike, jer je, dan ranije povrijedila ruku i imala manji operativni zahvat.

  • Sestra joj je pri prijemu pokušala objasniti da njena doktorica nije u smjeni, a druge dvije koje rade imaju na prijemu puno pacijenata. No, međutim pacijentica je počela da viče na sestru, prijeti joj kako će otići Sebiji Izetbegović, ako treba i tužiti ih. Sestra je pokušala smiriti situaciju, ali nije uspjela pa je predložila pacijentici da pita jednu od doktorica ako hoće da je primi – ispričao je očevidac.

Ona je poslije toga, ne osvrćući se na ostale bolesnike ušla doktorici bez pitanja i konsultacije da drugima koji su čekali svoj red.

  • Ušla je doktorici, ona je pokušala da joj objasni da joj ne može na taj način propisati tražene tablete. Onda je pacijentica počela da galami i na doktoricu i prijeti kako će svi odgovarati zbog njene ruke. Nakon toga jedan od bolesnika koji je čekao svoje red ušao je u komunikaciju sa ženom koja je napravila problem svima koji su čekali, ali i osoblju.

Žena je izvrijeđala i starijeg muškarca koji joj se kulturno obratio, a sve je zabilježio naš čitalac u video snimku.

haos u sarajevskoj ambulanti: pacijentica vrijeđala i prijetila sestri, pa doktorici
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica