Portal 072info

Haos u Beogradu: Demonstranti bacaju kamenice, policija odgovara suzavcem i pendrecima (VIDEO)

Screenshot 2 1070
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema ulazu zgrade Narodne skupštine Srbije u Beogradu poletjele su kamenice i boce, a policija demonstrantima uzvraća pendrecima i suzavcem. Demonstracije su uslijedile nakon najave predsjednika Vučića da se uvode nove restriktivne mjere zbog koronavirusa. Beogradski mediji javljaju da je oko 23:20 dogodio najsilovitiji pokušaj upada u zgradu Skupštine. Tada su policajci gađani kamenicama i drugim predmetima, a stigao je odgovor pendrecima i suzavcima. Ranije je tokom noći bilo nekoliko pokušaja koji su osujećeni.

Nakon toga veliki broj demonstranata se razbježao oko zgrade dok ne prestane djelovati suzavac, dok drugi nastavljaju gađati policajce.

Reporteri Blica javljaju da je grupa demonstranata nakratko ušlau hol Doma Narodne Skupštine na čelu sa samostalnim poslanikom Srđanom Nogom.

Hiljade demonstranata nalazi se ispred zgrade i potiskivaju pripadnike policije.


Hiljade građana su izašle na ulice glavnog grada nakon što je predsjednik Aleksandar Vučić saopćio kako se zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom od petka u Beogradu ponovo uvodi policijski sat.

To je izazvalo ogorčenje građana s obzirom da su do održavanja izbora mjere bile ukinute, a nakon što je Vučićev SNS osvojio vlast ponovo se uvode restriktivne mjere.

Protest je počeo večeras u 20 sati, a među okupljenima su članovi organizacije “1 od 5 miliona”, kao i članovi inicijative “Ne davimo Beograd” te opozicioni političari i obični građani.

Okupljeni zvižde, lupaju u šerpe, skandiraju “Kosovo je srce Srbije”, “Vučiću lopove”, “Hajmo, hajde svi u napad”… Nekoliko demonstranata je bacalo baklje prema policiji, a mnogi koriste pištaljke.

Podijelite članak
  • 172
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Veliko interesovanje u Beogradu za PCR testove, cijena…

072info.com

STRAVIČNO: Muškarac se ubio skokom u bunar

072info.com

Rodila dječaka na aerodromu u Beogradu

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

CCB6E8DA 055F 4AA6 BDC2 C05AE9F52223