HAOS U BUSU Čovjek pjevao 14 sati na liniji od Sarajeva do Beča: “Volim svoju Bosnu, tu mi srce osta”

HAOS U BUSU Čovjek pjevao 14 sati na liniji od Sarajeva do Beča: “Volim svoju Bosnu, tu mi srce osta”

Na društvenim mrežama se pojavio snimak iz autobusa iz Sarajeva za Beč, a na kojem se vidi kako stariji putnik pjeva hitove narodne muzike na (neprijatno) iznenađenje ostalih putnika.

Kako se navodi u opisu snimka koji cirkuliše društvenim mrežama, video je navodno nastao u prethodnih nekoliko dana u jednom od autobusa kojim su se naši gastarbajteri vraćaju za Beč.

U šaljivom opisu snimka stoji kako je stariji gospodin sa snimka navodno pjevao svih 14 sati putovanja, a da je tom prilikom nekoliko putnika odustalo od putovanja već u Sloveniji.

– Stravičan slučaj na putu za Beč. Pjevao svih 14 sati putovanja. 10 ljudi napustilo bus u Ljubljani, a 5 završilo u hitnoj sinoć – napisao je korisnik koji je snimak i podelio na TikToku.

Stariji gospodin je u sevdahu pjevao pesmu Šabana Šaulića “Željan sam Bosne i rodnoga kraja”, dok su mladići koji su snimili ovaj performans dobacivali “A ode u Beč”.

Sudeći po atmosferi u autobusu, jedan dio putnika je ostao zatečen performansom, dok je bilo i onih koji su u ovom vokalnom nastupu, vidjeli samo dobru šalu.

Za sada nije poznato kada i gdje je tačno nastao snimak, te i da li je gospodinovo pjevanje nekoga zaista primoralo da napusti autobus tokom putovanja ka glavnom gradu Austrije, piše Blic.

@irhadskopljak1

Centrotrans Sarajevo-Beč

♬ original sound – Irhad
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS