HAOS U ZENICI: Trenutna situacija na zeničkim ulicama (FOTO)

Podijelite vijest

Načlenik Općine Zenica Husejin Smajlović je na prijedlog Općinskog štaba civilne zaštite Zenica danas, 15. 5. 2014. godine u jutarnjim satima proglasio stanje prirodne nesreće na području općine Zenica.

Najugroženiji dijelovi grada su uz rijeku Bosnu, Babinu rijeku i Kočevu u gradskim i prigradskim područjima.Ekipe civilne zaštite su na terenu i poduzimaju potrebne radnje. Najugroženiji dijelovi grada su ostali bez napajanja električnom energijom.Zbog stalnog povećanja vodostaja rijeke Bosne, izlivanja vode i plavljenja stambenih i drugih objekata u naseljima Blatuša i Bilimišće izvršene su pripreme za evakuaciju stanovništva.

Pripadnici Oružanih snaga BiH stacionirani u zeničkog garnizonu angažovani su na zaštiti i spašavanju.Provode akciju evakuacije i zbrinjavanja stanovništva i materijalnih dobara i vrše ispomoć na M17 kod benzinske pumpe Kalen, zaštiti putnih komunikacija u naselju Kanal i stambenih objekata u Blatuši.

Apelujemo na sve građane, privredne i druge subjekte da u skladu sa svojim mogućnostima uključe u aktivnosti kojima rukovode ovlaštena lica Opštinskog štaba civilne zaštite.

Kako trenutno izgleda situacija na pojedinim zeničkim ulicama pogledajte u fotogaleriji naše čitateljke?!

[flagallery gid=306]