Haris Burina, voditelj, urednik i producent emisije “I ti si Zenica”: U prvom izdanju ugostit ću samog sebe, a slijede Tarik Filipović, Tifa…

Haris Burina, voditelj, urednik i producent emisije “I ti si Zenica”: U prvom izdanju ugostit ću samog sebe, a slijede Tarik Filipović, Tifa…

Glumac Haris Burina uskoro će se naći u potpuno novoj ulozi, i to kao voditelj, urednik i producent nove emisije “I ti si Zenica”. Naime, TV Zenica nedavno je dobila novog direktora Nandina Škrbića, koji je odlučio programsku shemu obogatiti, između ostalog, emisijom koju će uređivati Burina.

Otkrio detalje

Poznati glumac otkrio nam je detalje novog projekta, koji, kako kaže, jedva čeka da počne.

– Imam ogromno iskustvo za TV kamere, ali sam uvijek volio emisije koje su bile ”lice u lice”. Posebno sam motiviran u ovoj priči jer se radi o mom gradu i televiziji koja zaslužuje reforme – kaže Burina.

Pred sebe je postavio visoke standarde, a cilj emisije, između ostalog, bit će približiti najmlađima sliku o njihovom rodnom gradu.

– Dovodeći Zeničane iz raznih sfera društvenog djelovanja, vodeći računa da imaju šta da kažu, pravit ću intervjue s ljudima koji su rođeni u gradu čelika, ali i s onima kojima je Zenica vrlo bitna u njihovim životima – pojašnjava Burina.

Tako će se među brojnim gostima naći Elvir Bolić, Bakir Hadžiomerović, Mladen Vojičić Tifa, Tarik Filipović i mnogi drugi, dok će prva emisija biti nešto rijetko u TV formatima.

– Moj prvi gost bit će Haris Burina. Bit ću u dva različita odijela. S jedne strane sam voditelj, a s druge gost. Na taj način ćemo najbolje prikazati šta je cilj naše emisije – otkriva Burina.

Smatra da su dužni napraviti vrhunsku emisiju koja će svaki put pružiti jedan kvalitetan razgovor.

– Prvenstveno je planirano da se emisija emitira dva puta mjesečno, u trajanju od 75 minuta, a potom imamo ambicije da preraste u sedmičnu – kaže glumac.

Velika trema

I dok teku pripreme za snimanje emisije, uprkos ogromnom iskustvu, Burina je itekako uzbuđen.

– Imam veliku tremu i istovremeno sam sretan, jer je ova emisija jedna od onih stvari u koje sam još u pripremi bio siguran da će napraviti ogroman uspjeh. Mislim da smo u stanju da na novoj zeničkoj televiziji napravimo emisiju o kojoj će se pričati i koja neće ostati lokalna – iskren je Burina.

Neskromno kaže da je upravo on najbolji izbor za ovakvu vrstu programa.

– Spreman sam odgoditi mnoge stvari u ime ovog projekta jer, narodski rečeno, živim za nju – otvoreno govori glumac.

Već u sljedećem mjesecu, najavljuje on, imaju ambicije početi s emitiranjem prvih emisija, i to u udarnom večernjem terminu, najvjerovatnije, četvrtkom.


Arhitekta Borislav Bostijančić radit će scenografiju

Burina je birao i scenografiju za emisiju „I tu si Zenica“, koju će raditi čuveni bh. arhitekta Borislav Bero Bostijančić.

– Dobio sam onu scenografiju koju sam i želio. Htio sam pod svaku cijenu izbjeći klasični TV studio u kojem razgovaraju dvojica ljudi. Odlučili smo da to bude kućna atmosfera, tako da gledaoci imaju osjećaj da smo kod njih kući – otkriva Burina.

Tako je govorio Lepi

Iako mnogo vremena posvećuje novom TV projektu, Burina nije zapostavio glumište.

– Uskoro nastavljam snimanje serije “Ne diraj mi mamu”, a krajem novembra očekujemo emitiranje prvih 10 epizoda na Novoj TV. Naredne godine snimam film “Balada o Pišonji i Žugi”, dok ću, u međuvremenu, ići u Beograd da snimim još dvije epizode serije “Vojna akademija”. Između svega, igrat ću “Ćorkana”, dok “Tako je govorio Lepi” u novembru kreće na mini turneju – najavljuje Burina.

Avaz.ba/D. PAŠALIĆ

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica