Hartman poslala poruku bh. građanima: Vi ste pokazali šta je ponos, hrabrost i otpor, a bili ste u težoj situaciji nego Ukrajinci danas

4 8

Florens Hartman (Florence Hartmann), bivša glasnogovornica Haškog tribunala se Skypeom uživo javila u program FACE televizije, gdje je komentarisala aktuelna dešavanja i rusku invaziju u Ukrajini.

– Gdje je Evropa bila za BiH kad je trebalo 90-tih?! EU se probudila nenaoružana i ne može zaštititi Ukrajinu! BiH i sve zemlje Zapadnog Balkana što prije u EU! Oni koji blokiraju BiH neka idu u Rusiju – rekla je Hartman.

Putin radi što je radio Milošević

Ističe da Putin radi isto što je radio Slobodan Milošević.

– Vjerovalo se Miloševiću! Putinu se ne vjeruje. Evropa je dužna BiH, dužna je svojim vrijednostima koje nije branila u BiH. Kockamo se da li je Putinova meta Moldavija ili BiH. 

Bisera Turković došla u Francusku da traži da se BiH primi u EU. Ako je Makronu (Emmanuel Macron) stalo do mira, trebao je da je primi na razgovor. 

EU gubi kredibilitet

EU gubi kredibilitet. Države koje uđu u EU ne mogu nastaviti s korupcijom – ističe Hartman.

Hartman je imala i poruku za bh. građane.

– Vi ste pokazali šta je ponos, hrabrost i otpor, a bili ste u težoj situaciji nego Ukrajinci danas. Ne plašite se, ne paničite, budite oprezni, a ne naivni. Kupujte brašno, ali samo da mi možete napraviti pitu – poručila je Hartman u javljanju za Face.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE