HARUN HUSEINSPAHIĆ: ‘Ja nisam tipični fudbaler koji voli provode’

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

HarunHuseinspahic

Nakon odličnih partija NK Čelik u ovoj polusezoni naš sagovornik je član istoimenog kluba Harun Huseinspahić. Naime, ovaj rođeni Zeničanin sa ponosom brani boje voljenog kluba u možda najboljoj sezoni u posljednjih 5 godina. Pristao je na intervju za naš portal i predstavio se u nekom drugom svjetlu, drugačijem nego što imamo običaj da ga gledamo.

072INFO: Prvi nogometni koraci?

Na nagovor rođaka sam u decembru 2001. godine otišao na popularnu “Šljaku” i od tog dana počinjem da živim svoju nogometnu
bajku koja traje do dana današnjeg.

072INFO: Da li si imao uspone i padove u dosadašnjoj karijeri?

Kao i u svakom poslu a i u životu općenito tako i u nogometu, doživio sam mnogo uspona i padova. Dok sam trenirao i gradio sportsku 
karijeru jedina podrška mi je bila moja porodica. Snažnom voljom i željom da uspijem i pokažem svima koji su me sputavali, vodio sam se kroz mukotrpne i teške treninge ali i sve ono što čini fudbal toliko teškim. Uprkos mnogim teškim trenucima niti jednom nisam pomislio da odustanem .

072INFO: Motivacija za trening?

Motivaciju za trening pronalazim u želji da uspijem i da postignem sve ono što sam oduvijek želio od malih nogu. Nikada nisam želio da budem dio sive budućnosti mladih u Bosni i Hercegovini.

072INFO: Nagrade i priznanja?

Nagrada za moj trud i rad koji sam pokazao u periodu treniranja od 2001. do 2010. godine usljedila je u vidu poziva za utakmicu A tima Čelik- Zrinjski pod rukovodstvom tadašnjeg trenera Abdulaha Ibrakovića. To mi je svojevrsna kruna dotadašnje karijere. Isto tako sam dobitnik brojnih priznanja i plaketa. Najdraža mi je nagrada Naše rijeci za najboljeg juniora ZDK za 2011 godinu.

072INFO: Možes li nam reći nešto o samom pozivu za reprezentaciju?

Moje dobre igre su primjećene od strane selektora mlade reprezentacije Velimira Stojnića koji mi je ukazao čast igranja za domovinu. Derbi za mladu selekciju je bio u D. Vakufu, a za selekcije mlade reprezentacije sam skupio preko 20-tak nastupa i u nekoliko njih sam bio i kapiten tima.

072INFO: Prvi profi ugovor?

Uprava NK Čelik je moje dobre igre i rezultate krunisala mojim prvim profesionalnim ugovorom u karijeri. To je ispunilo moj dječački san, i od tada sam standrardni prvotimac NK Čelik.

072INFO: Da li si zadovoljan dosadašnjim igrama NK Čelik?

Zadovoljan sam dosadašnjim igrama svoje ekipe ali i svojom minutažom te doprinosom ekipi. Nadam se da ćemo uspjeti nagraditi svoje vijerne navijače, Robijaše, izlaskom na Evropsku scenu ove sezone. Borit ćemo se do zadnjeg kola.

072INFO: Možeš li otkriti našim čitateljima da li imaš neki ritual pri ulasku na teren?

Nemam neki posebni ritual ali uvijek ulazim desnom nogom na teren i proučim nešto.

072INFO. Pozicija koju igraš?

Mogu da igram na više pozicija zavisno od toga šta šef želi, a obično igram desnog beka ili defanzivnog veznog igrača.

072INFO: Kako izgleda tvoj dan?

Svaki dan je isplaniran i čini ga rano ustajanje iz kreveta, doručak i jutarnji trening. Nakon toga odmor pa popodnevni ekipni trening.
Slobodnog vremena imam malo ali većinom ga provodim u druženju sa par dragih prijatelja. Nezaobilazno je opuštanje igranjem Play Stationa.

072INFO: Odnos prema djevojkama?

Ja nisam tipični fudbaler koji voli provode, izlaske ali kao i svakog uspješnog sportistu ne zaobilazi me pažnja djevojaka. Međutim, mene ipak impresioniraju djevovjke koje imaju stid, moral i odgoj ali danas ih je vrlo malo. Nažalost, danas su se prave vrijednosti promjenile.

072INFO: Da li si razmišljao o nastavku svoje karijere?

Sve moje misli su usmjerene na sadašnji klub NK Čelik. Niko ne zna šta mu nosi budućnost ali nadam se da će se moj trud i rad isplatiti u budućnosti, pa da ću zaigrati za neki jači Evrospki tim ali i da  ću ponosno braniti želje svoje jedine domovine.

Ovom mladom i uspješnom sportisti želimo puno sreće u daljoj karijeri te da nastavi nizati što veće uspjehe, nagrade i priznanja.