Portal 072info

HASO ČOSIĆ IGRAČ UTAKMICE: RK Čelik nastavlja seriju pobjeda

Sjajna igra i ,,čista” pobjeda ,,Čelika”, koji je osim što je Zrinjski  poveo sa prva dva gola na utakmici, te rezultatom 1:3  –  ,,Čelik” je vodio svih ostalih 56 minuta. Ovo je četvrta pobjeda RK ,,Čelika” u nizu (protiv RK Bosne –  Sarajevo, RK Gradačca, RK Krajinaja, pa Zrinjskog).

Trener Adnan Bašić,  kako je i najavio nakon utakmice sa RK ,,Krajinom” dao je šansu igračima koji do sada nisu imali veliku minutažu. Išla mu je,,na ruku” činjenica da su kapiten Davor Kadić i odlični desni bek Anan Jaškić (Kadić ima bolove u leđima, a Jaškić u lijevom ramenu), iako su bili u sastavu ekipe – nisu nikako ulazili u igru.

Za igrača utakmice proglašen je Haso Čosić, kome je u ovoj utakmici sve polazilo ,,za rukom”.

Iako nije igrao posljednjih 15 minuta (zamijenio ga je osamnaestogodišnji Eldar Mehić)– dao je čak 9 golova. Pored njega odličan je bio i Boško Jolović i Aldin Begagić, a ohrabruje i igra mladih Eldara Mehića, člana omladinske reprezentacije BiH (dao 3 gola za 15 minuta i Dine Zvekića (postigao je takođe 3 gola).

U gostujućoj ekipi bolji od ostalih bili su Ivica Buntić (sa 7 postignutih glova), Andrej Bošnjak (sa 6) i reprezentativac BiH Vedran Delić (sa 5 postignutih golova).

U narednom kolu ,,Čelik”  putuje u Prijedor, gdje igra protiv istoimene  ekipe.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box