HASO ĆOSIĆ: Očekujem ponovo poziv selektora Zdenka Grbavca, jer mi je san da zaigram na svjetskom prvenstvu

HASO ĆOSIĆ: Očekujem ponovo poziv selektora Zdenka Grbavca, jer mi je san da zaigram na svjetskom prvenstvu

HasoCosicUspješni sportista, rukometaš, Haso Ćosić odvojio je svoje vrijeme da obavi kratki razgovor sa ekipom portala 072info kako bismo napravili osvrt za nedavno završenu sezonu, razgovaramo o očekivanjima od Lige 6 ali i o daljim planovima ovog Zeničanina kada govorimo o rukometu.

Razgovarao: Asmir Mujaković

072INFO: Koliko dugo se baviš rukometom i šta je bilo prekretnica da se odlučiš bavti baš rukometom?

Rukometom se bavim već seadm godina, a rukomet sam odabrao iz dosta razloga, a jedan od razloga za to je taj što volim brzu i grubu igru, što nam rukomet naravno pruža.

072INFO: Mnogi će se zapitati kako tako mlad, a već bilježi velike uspjehe, možeš li nam pojasniti šta je ili ko je bio motivacija na tvom putu do uspjeha?

Pa uvijek su mi bili uzori neki sportaši, pa sam sam donio odluku da možda baš ja jednoga dana budem nekoj mlađoj genereaciji uzor, polako dolazim do svojih snova i do očekivanih rezultata.

072INFO: Iza sebe imaš mnoštvo odigranih susreta, možeš li izdvojiti jedan koji ti je posebno ostao u sjećanju?

Evo upravo odigrana utakmica prije dva dana u Mostaru protiv Zrinjskog, bio sam najbolji igrač utakmice i ujedno najbolji strijelac utakmice sa postignutih devet golova.

072INFO: Član si rukometnog kluba Čelik, iako situacija nije baš sjajna što se tiče finansija, možeš li nam reći na koji način klub uspijeva i pored toga da bilježi sjajne rezultate?

Kao što ste rekli najveći problem kluba su finansije, ali uprava kluba se bori koliko može da nama igračima ništa ne fali, od nas se traži samo pobjeda na svakoj utakmici, a mi da se ne brinemo za finansije kluba, što znači da dobar motiv ekipe donosi rezultate, kao što danas vidimo prvi smo na tabeli Premier rukometne lige.

072INFO: Iza sebe imamo završenu sezonu Premijer lige, a Čelika kao lidera na tabeli. Kakvo je tvoje mišljenje o odigranim susretima, suđenju i općenito ligi?

Baš kako sam rekao Čelik je prvi na tabeli Premier lige, a moje mišljenje o odigranim susretima, pa svaka utakmica je novo iskustvo, o suđenju ne bih puno komentarisao, osim što bih rekao da je na strani katastrofalno, a o ligi nemam ništa puno reći, da je zakona o sportu sve bi bilo bolje.

072INFO: U posljednjem susretu Premijer lige može se reći da si bio igrač utakmice, sa postignutih devet golova. Da li ti to daje podstrek da u budućnosti još više treniraš, te već u idućoj utakmici nadmašiš samog sebe, ali i druge?

Da, baš mi je drago što ste upratili to dešavanje, rekao sam već da mi je to bila najbolja utakmica u mojoj karijeri, naravno to mi daje veliki podstrek za budućnost, evo ako Bog da bliži nam se i Svjetsko rukometno prvenstvo do 21 godinu, pa očekujem ponovo poziv selektora Zdenka Grbavca, jer mi je san da zaigram na tom svjetskom prvenstvu. Što se tiče nadolazećih utakmica nadam se da ću igrati još bolje da nadmašim samog sebe, kao i druge.

072INFO: Kakve su šanse Čelika u Ligi 6?

Svih šest klubova će se sigurno boriti da izbore Seha ligu, a naše su šanse velike samim tim što imamo sve uslove za odigravanje jednog takvog takmičenja. Mislim da će Čelik opravdati sve i da cemo ući u Seha ligu.

072INFO: Kakvi su tvoji planovi za budućnost? Imaš li želju ostati u Bosni ili pak zaigrati za neki inozemni klub?

Što se tiče moje budućnosti, mogu samo reći da imam ponuda od dva kluba iz Njemacke, vidjet ćemo šta će se desiti na kraju, i ne ostaje mi se više u Bosni, jer znam gdje mi je bolje

072INFO: Za kraj, jedna poruka za sve mlade, zbog čega bi se trebali baviti sportom i kakve čari nosi rukomet?

Poruka za sve mlade, ako misle da im je to najbolje, neka se onda drže toga i ne odustaju od svojih snova, jer nikada ne znamo šta nam donosi sutra.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE