HASO ĆOSIĆ: ‘Želim otići iz Zenice’

HASO ĆOSIĆ: ‘Želim otići iz Zenice’

HasoCosicCelik

Mladi Zeničanin koji je javnosti poznatiji sa parketa Gradske arene u Zenici i to sa rukometnom loptom u ruci, opet je stao pred naše novinare i onako u opuštenoj atmosferi razgovarao sa nama o svojim planovima u vezi sa sportom.

Haso Ćosić je mladić iz Zenice kojeg ste zasigurno mogli pratitit na našem portalu, kao i njegovu cjelovitu igru na parketu Gradske arene, ali i svih utakmica na kojima je gostovao.

Tako smo uz opušteni razgovor sa Hasom porazgovarali o njegovoj karijeri vezanoj za rukomet i o ljubavi koju gaji prema tom sportu, pa kada smo započeli iznositi mišljenja na stavku 'šta za njega predstavlja rukometna lopta', Haso nam je rekao: „Rukometna lopta u mom životu predstavlja sve, samim tim dok se nalazim na parketu osjećam se opuštenije i dosta sam smiren, jer rukomet mi daje snagu za određeni cilj u mom životu, prema kojem idem i za koji se izrazito mnogo trudim“.

Svi ljubitelji rukometa trenutno nemaju priliku uživati u utakmicama u Gradskoj Areni od strane rukometaša Čelika, zbog trenutne pauze koja se održava u klubu. Hasu smo pitali, kakvo je trenutno stanje u klubu i da li on lično trenira i pored pauze koja je u toku: „Što se tiče RK Čelika trenutno svi razmišljaju kako i šta dalje uraditi u sljedećoj sezoni, koliko i kako trenirati, te na taj način postići što bolje rezultate. A što se tiče lično mene, poznato je da izuzetno volim da treniram, pa sam se tako nedavno vratio sa Vlašića gdje sam bio na pripremama sa reprezentacijom naše zemlje, a naravno po povratku kući nastavio sam sa radom i treniranjem“, istakao je ovaj neumorni Zeničanin.

HasoCosic

Špekulira se da Haso Ćosić treba napustiti RK Čelik, pa smo htjeli da se uvjerimo u pravu istinu te smo Hasu pitali, da li postoji mogućnost njegovog odlaska u drugi klub, te da li mu dolaze pozivi za transfer u neke bosanskohercegovačke klubove, ali i naravno klubove većeg ranga, na što je odgovorio: „Imam par ponuda iz naše države, ali imam i jedan klub van Bosne i Hercegovine. Trenutno sam u dilemi šta, kako?! Moram reći i možda neke razočarati, ali jednostavno želim odlazak iz Zenice“, rekao je rukometaš RK Čelik iz Zenice.

Vrlo pohvalna informacija jeste ta da je mladi Ćosić pozvan u rukometnu reprezentaciju BiH, pa smo ga znatiželjno upitali, kako je došlo do poziva od strane njihovog selektora, a Zeničanin je odgovorio: „Bio sam pozvan na zadnje okupljanje na Vlašiću, kao što sam vam i spomenuo, sada očekujem sljedeći poziv pred Svjetsko prvenstvo, te se iskreno nadam se da ću imati priliku zaigrati na tako velikom takmičenju, naručito na taj način ponosno i sa velikim zadovoljstvom igrati za našu Bosnu i Hercegovinu“.

I za kraj ovog izuzetno ugodnog i opuštenog razgovora, pitali smo Hasu šta je planirao za nastavak njegove rukometne karijere, kao i ono što se bliži u skorijoj budućnosti, te isto tako nas je zanimalo da li je on, kao jedan od bitnih igrača u Čeliku, zadovoljan podrškom sa tribina, od strane njegovih sugrađana, gdje se Haso nasmijao i kazao: „.Što se tiče moje karijere, smatram da nisam uopće uspio u ovome što radim, jer do cilja treba mnogo zalaganja i truda. Svaki trening, utakmica ili sezona je jedna stepenica više do zacrtanog cilja, svako od nas ima jedan određeni cilj, pa naravno imam ga i ja, te se iskreno nadam se da ću ako Bog da jednoga dana igrati u velikom klubu kao što je Barcelona. A kada govorimo o našoj publici, smatram da ipak nisu previše zainteresovani za rukomet, iako je razumljivo i to da su tu naši nogometaši, ali ipak na posebnu stranu ide to da je RK Čelik imao najbolje rezultate prošle godine od svih sportova u našem gradu, ali evo, srećom dolazi nam to Svjetsko juniorsko prvenstvo u kojem je i naš grad domaćin, pa možda baš zbog toga bude više interesovanja za rukometom i već u sljedećoj sezoni na utakmicama kada igra Čelik bude više publike, a pogotovo naših najvjernijih navijača Robijaša. Ono što im mogu poručiti jeste: 'Očekujemo vas u sljedećoj sezoni, jer nam je podrška jako bitna na svakoj utakmici koju igramo'“, za kraj našeg razgovora istakao je prvotimac Rukometnog kluba Čelik Haso Ćosić.

Ekipa portala 072info.com želi uputit Hasi mnogo uspjeha i dobro odigranih utakmica i u nastavku karijere, te se nadamo da će  ostvariti svoj cilj i ponosno nositi dres Barcelone pod krunom Zenice.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE