Portal 072info

HDZ 1990: Neusvajanje privremenog finansiranja vrlo ozbiljan i opasan presedan sa dalekosežnim posljedicama po grad

Poštovani sugrađani, posljednja dešavanja u i oko GV su nas ponukala da Vam se obratimo. Svjedoci smo da GV od svog formiranja prate žestoka previranja i duboka politička polarizacija na „naše i njihove“. Rješenje pitanja enormnog zagađenja grada od čijih posljedica svakodnevno oboljevaju i umiru naša djeca, zatim razvoj grada, investicije, rješenje grijanja, nova radna mjesta i bolji život su na marginama njihovog rada. 

Jalove diskusije se vode oko nebitnih stvari za građane a sve u cilju ostvarivanja minornih političkih poena. Dignitet GV odavno je poljuljan i postao je predmet sprdnje i omalovažavanja u javnosti i na društvenim mrežama. O vokabularu, načinu komunikacije i uvažavanju sudionika rasprava, suvišan je svaki komentar. Sve ovo ruši integritet Zenice i njenih građana koji koriste svaku priliku za bijeg glavom bez obzira iz ovog devastiranog grada. 

Žeštoka predizborna kampanja vođena populiznom sa još žeščom retorikom poprimila je vrlo opasne i zabrinjavajuće dimenzije, kao da je političkim akterima koji predstavljaju volju naroda sve bitnije osim njegovog boljitka.

Današnje neusvajanje odluke o privremenom finansiranju u GV je vrlo ozbiljan i opasan presedan sa dalekosežnim posljedicama po grad Zenicu. Nemožemo prihvatiti bio koju vrstu argumenata koji opravdavaju ovaj postupak, jer smatramo da su sa ovom odlukom ugrožena prava svih građana a posebno buđetskih korisnika koji neće moći primiti pošteno zarađnu plaću, niti će mnogi od njih moći vračati kredite. Da ne pominjemo da se sa ovom odlukom ugrožava normalno funkcioniranje grada što će samo još više ubrzati odlazak iz ovog grada ali zaustaviti i bilo kakvo ulaganje u Zenicu. Smatramo da nijednoj političkoj opciji, nijednom vječniku, niti onome ko se osječa Zeničaninom ovo nemože biti način i sredstvo za ostvarivanje političkih, niti bio kakvih drugih ciljeva. 

Također, sredstvo političke borbe nemože biti ni populističko poigravaje sudbinom Zenicatransa i njegovih djelatika. Sva ova silna devastacija, bahačenje i pokazivanje mišića mora jednostavno prestati, jer nije i nemože biti u interesu nikoga ko voli Zenicu i sebe naziva Zeničaninom.

Ovi čudni procesi i ponašanje onih koji odlučuju o našoj sudbini, dovelo je „Zeničane“ u poziciju da su u svom gradu manjina i taoci zaluđenih politika, narodski rečeno, čini nam se da je „Zeničanin“ najugroženija kategorija danas u BiH!

Pozivamo ali i molimo gradsko vijeće da zajedno sa gradonačelnikom hitno iznađu rješenje za ovu situaciju i sprijeće daljnju eskalaciju netrpeljivosti, neviđene mržnje i devastacije grada. Dajte molimo Vas da se okrenemo rješavanju nagomilanih životno važnih problema koji muće građane, zbog čega su Vas i birali na funkcije.

Podijelite članak
  • 18
    Shares

Počitajte još

S ciljem deblokade grada: 15 vijećnika od predsjedavajuće traži zakazivanje hitne sjednice i usvajanje Odluke o privremenom finansiranju

Redakcija

Kasumović pozvao gradske vijećnike na dogovor

072info

Meliha Salčinović: SDA, A-SDA i SBB danas su Zenicu doveli pred uništenje

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box