m
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
Kurbani 2021

Iz HDZ-a Hrvatske jutros su na Facebooku objavili snimak iz 2013. godine na kojem se vidi kako tadašnji premijer Zoran Milanović pada s oklopnog vozila Patrije te su ga nazvali iskompleksiranim.

– Iskompleksirani Milanović ni na blagdan Tijelova nije uspio sakriti svoju opterećenost Andrejem Plenkovićem (koja traje još od poraza na izborima 2016.).

– Unatoč tome što je predsjednik HDZ-a i Vlade u intervjuu za RTL sasvim pristojno odgovorio na pitanje o njegovoj inicijativi za obilježavanjem Dana pobjede i domovinske zahvalnosti izvan Knina, “prekaljeni ratnik” Milanović očito ne zna argumentirano razgovarati pa ponovno pribjegava primitivnoj komunikaciji i lažima.

Jednako tako, hineći “domoljublje i zajedništvo”, Milanović je ignorirao proslavu Dana državnosti, koji je kao praznik proglasio Sabor, a nije ga ni čestitao građanima. To što Milanović stalno ima potrebu vrijeđati Kninjanke i Kninjane, nazivajući Zvonimirov grad pukim “kolodvorom” i “kasarnom”, te to što zaziva micanje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti & VRO “Oluje” iz Knina pokazuje još jednom njegov prezir prema simbolima hrvatske države, kao i prvom hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu, koji je tog 5. kolovoza 1995. na Kninskoj tvrđavi pustio hrvatski stijeg da se vijori kao simbol slobode i blistave vojne pobjede. Za hrvatski narod, hrvatske branitelje i pobjedničku Hrvatsku vojsku, Knin je simbol obrane, pobjede i državnosti – navodi se u HDZ-ovoj objavi.