Helez: Komšić je imao 12 godina da bar ode u neki hrvatski grad ili selo

he 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Zukan Helez, rekao je za N1 da lider HDZ-a Dragan Čović ne brani hrvatske interese u BiH, nego on brani ruske interese preko hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

– On brani čisto ruske interse, a to su destabilizacija i podjela BiH, i to je jasno kao dan. Nama je sva sreća što se ovo dešava u Ukrajini, mislim žao mi je ljudi što stradaju. Ali moja procjena šta će se dalje desiti sa Ukrajinom… Svakim danom ukrajinska vojska je jača, a ruska slabija, slijedi kontraofanziva, ali sreća da toga nije bilo, davno bi u BiH bio scenarij koji je u Ukrajini – rekao je Helez.

Politička bitka za BiH

Svako ko ode na razgovore sa Čovićem, istakao, prema njegovom mišljenju, izdajnik je.

– Ovo je politička bitka za BiH. Dodik slabi. Vratili su se svi u Predstavnički dom, počeli smo radili, ne pominju se nadležnosti… Dodik je rekao da će se ocijepiti, referendum je bio, nije se ocijepio, rekao da će napraviti vojsku, nije… Zato je moja poruka onima koji glasaju za Dodika da je to čista prevara – poručio je Helez.

Predložio je i Predsjedništvu BiH da Milanovića proglasi personom non grata.

– Ne bi to pogoršalo odnose dodatno. Plenković je do sad igrao korektnu utakmicu, ali on je korektan i kaže za cjelovitu i suverenu državu – rekao je Helez.

Komšić je legitimno izabran

Naveo je i da je on za to da se bira član Predsjedništva BiH po Ustavu, te da je Komšić legitimno izabran, međutim nije pružio ruku ljudima.

– On je imao priliku 12 godina da ode bar u neki hrvatski grad ili hrvatsko selo, i da pita za njihove probleme, nije iskoristio tu priliku – rekao je Helez.