Helez: Komšić je imao 12 godina da bar ode u neki hrvatski grad ili selo

Objavljeno:

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Zukan Helez, rekao je za N1 da lider HDZ-a Dragan Čović ne brani hrvatske interese u BiH, nego on brani ruske interese preko hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

– On brani čisto ruske interse, a to su destabilizacija i podjela BiH, i to je jasno kao dan. Nama je sva sreća što se ovo dešava u Ukrajini, mislim žao mi je ljudi što stradaju. Ali moja procjena šta će se dalje desiti sa Ukrajinom… Svakim danom ukrajinska vojska je jača, a ruska slabija, slijedi kontraofanziva, ali sreća da toga nije bilo, davno bi u BiH bio scenarij koji je u Ukrajini – rekao je Helez.

Politička bitka za BiH

Svako ko ode na razgovore sa Čovićem, istakao, prema njegovom mišljenju, izdajnik je.

– Ovo je politička bitka za BiH. Dodik slabi. Vratili su se svi u Predstavnički dom, počeli smo radili, ne pominju se nadležnosti… Dodik je rekao da će se ocijepiti, referendum je bio, nije se ocijepio, rekao da će napraviti vojsku, nije… Zato je moja poruka onima koji glasaju za Dodika da je to čista prevara – poručio je Helez.

Predložio je i Predsjedništvu BiH da Milanovića proglasi personom non grata.

– Ne bi to pogoršalo odnose dodatno. Plenković je do sad igrao korektnu utakmicu, ali on je korektan i kaže za cjelovitu i suverenu državu – rekao je Helez.

Komšić je legitimno izabran

Naveo je i da je on za to da se bira član Predsjedništva BiH po Ustavu, te da je Komšić legitimno izabran, međutim nije pružio ruku ljudima.

– On je imao priliku 12 godina da ode bar u neki hrvatski grad ili hrvatsko selo, i da pita za njihove probleme, nije iskoristio tu priliku – rekao je Helez.

H.D. | 072INFO
H.D. | 072INFO
Portal 072info.com najčitaniji je internet portal u Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu, ali i šire sa četiri miliona mjesečnih posjeta (garantuje Google Analytcs) i najpopularniji portal na društvenim mrežama gdje nas prati 200.000 ljudi!

Podijelite članak:

spot_img
spot_img
spot_img

Popularno

Još sličnih objava
VEZANO

Zukan Helez: Žele da me ušutkaju, šokiran sam porukom na nišanu šehida

Državni parlamentarac SDP-a Zukan Helez govorio je za portal...

Helez dobio prijeteću poruku: Njegovo ime napisali na jednom od nišana šehida

SDP-ov državni parlamentarac Zukan Helez oglasio se danas na...

Helez podnio krivičnu prijavu protiv onih koji isplaćuju plate parlamentarcima koji ne dolaze na sjednice

Državni parlamentarac SDP-a Zukan Helez je danas podnio krivičnu...

Zukan Helez o incidentu u kafiću: Šokiran sam, podvalili su mi

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Zukan Helez...