Helikopter i dronovi u velikoj potrazi: Ko je jučer u Banjoj Luci ukrao dva miliona maraka?

Helikopter i dronovi u velikoj potrazi: Ko je jučer u Banjoj Luci ukrao dva miliona maraka?

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS tragaju za razbojnicima koji su jučer napali i opljačkali vlasnicu mjenjačnice u banjalučkom naselju Lauš.

Šef Odsjeka za imovinske delikte PU Banjaluka Siniša Lepir rekao je za RTRS da policijski službenici preduzimaju sve potrebne radnje i raspoloživa sredstva kako bi se utvrdilo ko bi mogao da bude izvršilac ovog krivičnog djela.

Lepir je potvrdio da su nepoznati razbojnici napali i opljačkali vlasnicu mjenjačnice iz Banje Luke i tom prilikom ukrali veću količinu novca.

U potragu je uključen i helikopter MUP RS i dronovi.

Jutros je objavljeno da je u jednom banjalučkom naselju pronađen automobil “Seat” kojeg su koristili pljačkaši. Vozilo je oko 23 sata pronađeno na parkingu u naseljenom dijelu grada.

Sačekuša za vlasnicu mjenjačnice

Trojica razbojnika jučer su spremili sačekušu vlasnici mjenjačnice, te je napali kada je sa velikom količinom novca došla do kuće. Na ženu je nasrnuo jedan od razbojnika i oteo joj tri torbe u kojima se, prema nezvaničnim informacijama, nalazilo oko dva miliona maraka.

Stanari ulice, u kojoj se pljačka dogodila, ispričali su da je crni ”Seat”, sa stranim registarskim oznakama, satima bio parkiran u ulici. Tek kasnije im je postalo jasno i zbog čega.

Prve informacija s terena ukazuju da su pljačkaši bili maskirani, te da im je nakon napada na mjestu pljačke ispao suzavac.

Oglasila se policija

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimaju neophodne mjere i radnje na rasvijetljavanju krivičnog djela “Teška krađa” i otkrivanja izvršioca, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

“Danas oko 16.30, Policijskoj upravi Banjaluka, prijavljeno je da je u Banjoj Luci neposredno prije prijave, nepoznato lice iz ruku oštećenog lica istrglo torbe u kojima se nalazio veći iznos novca”, navedeno je u saopštenju.

Dodaju da se sve mjere i radnje preduzimaju pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnpg javnog tužilaštva Banjaluka.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica