HELIKOPTERI I DANAS IZNAD ZENICE: Izvlače se mještani ugroženih naselja (FOTO)

Podijelite vijest

U okviru spašavanja svih stanovnika u zatrpanim djelovima Kantona, civilna zaštita, EUFOR, kao i avion koji je stigao iz Hrvatske i danas su na raspolaganju tokom spašavanja stanovništva na području mjesta Smajići, Orahovica i Kolići.

Važno je istaći da na Crkvičko brdo tokom cijelog dana pristižu novi ugroženi stanovnici ovih naselja, te se smještaju u kasarnu u Zenici, studentski dom ili u bolnicu ukoliko se radi o povrijeđenim seljanima ovih mjesta.

Situacija je još uvijek dramatična. Iz Civilne zaštite naglašavaju da su prioritet stariji ljudi, bolesni, djeca i žene, te ono što je najvažniji od svega jeste da se svi smjeste i stabilizuju, te da ne dođe do većih problem prilikom trasporta stanovnika.

Danas u okviru spašavanja ugroženih mjesta, najviše će se obuhvatiti mjesta Orahovica, Kolići i Smajići, a snage EUFORA će uskoro poslati još jedan helikopter koji će raditi na terenu Maglaja.

Što se tiče sinoć pomenutih helikoptera iz Slovenije, isti će biti prebačeni na teritorij Banja Luke, a dali će spašavati stanovnike Zeničko-dobojskog kantona ostaje da se vidi u toku dana.

U fotogaleriji Benjamina Hazića pogledajte trenutn usituaciju na Crkvičkom brdu.

 [flagallery gid=316]