Hercegovačkog ljekara koji je suspendovan zbog stavova o koroni sud vratio na posao

B527FCC5 3355 4D3E A50A 6E048B0229C7
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Hercegovački ljekar Erdin Alajbegović, koji je s pozicije šefa Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo HNK suspendovan zbog stavova o koronavirusu, vraća se na posao Odlukom Općinskog suda u Mostaru, koji je naredio i da mu se isplate svi zaostaci, potvrđeno je za Klix.ba.Alajbegović za naš portal kaže kako je ovo dokaz da u BiH postoji pravda i da funkcioniše sistem koji se zove sudstvo.

“Općinski sud u Mostaru je donio presudu kojom poništiva odluku kojom sam razriješen dužnosti šefa epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo HNK i naredio da se vratim na svoje radno mjesto i da mi se isplate svi zaostaci”, kazao je Alajbegović za Klix.ba.

Kad će biti vraćen na posao još uvijek ne može govoriti, ali ono što je važno, kako naglašava, jeste da je sud prepoznao nepravdu koja mu se dogodila i djelovao onako kako zakon propisuje.

“Nije ovo samo moja lična stvar, nego je ovo stvar dokaza da u našoj državi postoji nešto što se zove sudstvo i da se pokaže ljudima, ako shvate da su im neka prava poništena, da ipak mogu zakonom da se žale i izbore za ono što im pripada”, kaže Alajbegović.

Podsjetimo da je Erdin Alajbegović dobio otkaz na poziciji šefa epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo HNK u oktobru prošle godine, nakon što je javno iznio tezu kako postoji mogućnost da je Hercegovina stekla kolektivni imunitet na koronavirus.

“Ja sam samo javnosti iznio statističke rezultate, koje sam dobio i stojim iza toga. Neka neko drugi pokaže da to nije tako, jer test ne pokazuje ništa, osim gensku sekvencu, tako da možete biti pozitivni, a da niste zaraženi koronavirusom”, rekao je tada hercegovački ljekar iznoseći tezu koju je javno predstavio i zbog nje dobio otkaz.