Hercegovina ovo ne pamti: U 20 dana ubijena dvojica muškaraca, ubicama ni traga

Screenshot 4 23
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Hercegovinu su, što je u ovim krajevima nezapamćeno, u vrlo kratkom razdoblju potresla dva ubojstva.

9. kolovoza 2021. godine PU Ljubuški zaprimila je prijavu da u mjestu Vojnići, zaseok Vodice, u šumi leži muška osoba s vidljivim tragovima krvi, a u blizini se nalazi Mercedes. Na mjesto događaja odmah su izišli policijski službenici PU Ljubuški i djelatnici Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški.

Ispostavilo se da je u zasjedi ubijen Toni Brkić, koji živi u Zagrebu, a u Ljubuški povremeno dolazi. Tko ga je, kako i zašto likvidirao još se istražuje.

“Obaviještavam vas da su na mjestu događaja samog ubojstva izvršene očevidne radnje u prisutnosti tužitelja, od strane tužitelja je naloženo provođenje više različitih vještačenja te su poduzete druge potrebne istražne radnje, a sve u cilju razjašnjenja navednog ubojstva te utvrđivanja svih relevantnih činjenica kao i otkrivanja samog počinitelja ovog kaznenog djela”, kaže za Hercegovina.info postupajući tužitelj Tužiteljstva ŽZH Mladen Hrstić. Ističe da na brojna pitanja koja smo mu proslijedili oko ovog ubojstva trenutačno nisu u mogućnosti odgovoriti, iz razloga zaštite interesa daljnje istrage, uz napomenu da će javnost o ovom slučaju od strane Županijskog tužiteljstva ŽZH biti pravodobno informirana.

Nakon ubojstva u Ljubuškom, u Čitluku je ubijen 53-godišnji Robert Pehar, čije je mrtvo tijelo pronašao susjed. Obdukcija je pokazala da je ubijen iz vatrenog oružja. Dva ubojstva su se dogodila u razmaku od svega dvadesetak dana, što je u Hercegovini rijetko i nezapamćeno, osobito u tako malom razmaku. Iz policije i tužiteljstva za sada nema detalja o istima, tek neslužbena govorenja o prošlosti dvojice ubijenih.