Portal 072info

Hercegovka skuhala zmiju u veš-mašini

zmija-b-lukaNada je klompe i prostirač stavila da se peru, a otrovnica je bila sklupčana u jednu od papuča pa je nije primijetila.

Nada iz Mostara skuhala je zmiju otrovnicu u veš-mašini. Ona je ubacila plastične klompe i prostirač ispred ulaznih vrata da se operu, ali nije slutila da je ubacila i zmiju od 30 centimetara u mašinu. Tek kad je veš-mašina oprala vidjela je žuto-zeleno prošaranu zmiju na gumi poklopca.

“Začudilo me otkud zmija pa sam se sjetila da je vjerovatno bila sklupčana u jednoj od klompi koje su stajale pred ulaznim vratima. Njih sam stavila na pranje zajedno s prostiračem za obuću i pri tome mi nije bilo ni na kraj pameti da u ruci držim zmiju. Bila je duga više od 30 centimetara. Nisam se uplašila. Zmija se skuhala u mašini, ali je i dalje bila u komadu. Zvala sam komšiju pa smo se smijali uz kafu, a onda sam bacila zmiju u obližnju šumu, odakle je i došla”, ispričala je Nada.

“Nije jestiva”, uz osmijeh je ispričala, nesvjesna da je bila u smrtnoj opasnosti.

Kako kaže, ranije nije imala tako blizak susret sa otrovnicom, iako im se kuća nalazi uz šumu u blizini Žovnice, puta između Mostara i Širokog Brijega.

Kurir

Podijelite članak