HEROJ IZ BIH: O ovom vozaču piše cijela Italija

HEROJ IZ BIH: O ovom vozaču piše cijela Italija

Fotografija s nadzorne kamere autoceste prema Bergamu

Abdelhamid Haddach se vozio autoputem sa svojom osmogodišnjom kćerkom u trenutku kada je u njega udario drugi automobil, te od siline udarca odbacio ga u ogradu.

Budući da se radi o brzom autoputu, vozač kamiona koji se nalazio iza njih na vrijeme je uspio zakočiti, te je okrenuo kamion kako bi se izbjegla veća tragedija – na taj način je onemogućio prolaz drugim automobilima koji su se kretali velikom brzinom. 

Vozač kamion je odmah istrčao i pomogao čovjeku da spasi svoju kćer čije je srce prestalo kucati. Brzom intervencijom hitne pomoći djevojčica je oživjela, ali se i dalje bori za život.

Otac male djevojčice kaže da vjeruje kako će se njegova kćerkica izvuči, jer previše je slučajnosti i dobrih ljudi u ovoj priči.

“Ne znam ko je bio taj čovjek. Bio je mlad i mršav, a po znaku na kamionu zaključio sam da je iz Bosne. Nestao je nedugo nakon što mi je pomogao da spasim život kćerke. Volio bih ga vidjeti još jednom da mu stisnem ruku i zahvalim mu”, rekao je za Corriere.it otac djevojčice Abdelhamid Haddach.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica