Heroj našeg doba: Abdulah Sidran uči ponovo hodati, ali ga humor nije napustio (VIDEO)

abdullah sidran

Od kada je izašao iz bolnice omiljeni pjesnik, akademik Abdulah Sidran, neumorno sa svojim prijateljima na društvenim mrežama dijeli trenutke oporavka od Corona virusa. Svakodnevno obavještava svoje brojne pratitelje o tome šta sve poduzima na teškom putu do izlječenja. Tako je danas objavio kako ponovno uči hodati.

On je snimak podijelio sa profila kćerke Mirande Sidran te kao i uvijek izazvao stotine reakcija podrške. Akademik Sidran se obraduje i javno zahvali na svakoj podršci i posjeti, a ovih dana imao je i jednu posebnu.

-Hajrudin Zulfić, donio mi 10 metara dug disajni kabl, što će mi omogućiti da u pomoćne prostorije (kupatilo) uz mjere opreza idem sam. Da noću i zorom ne moram buditi Biju, kojoj inače nije teško. Idemo dalje – napisao je Sidran.

-Da bi, u nepokretnosti i nemoći, izdržao dugo bolovanje, moraš smisliti način na koji ćeš naredni dan učiniti različitim od prethodnog – napisao je, također, u jednoj od svojih objava ispod koje je dobio niz savjeta i podijeljenih iskustava ljudi koji se također bore s teškim posljedicama oboljenja od Covida.

Svojoj ženi došao u goste

Srećom, u svemu Sidrana smisao za humor ni trenutka ne napušta. Naprotiv, zadivljuje energijom i snagom koju pokazuje.

-Parkirao prevozno sredstvo, privukao disajno pomagalo, izvalio se u fotelju, ko svoj na svome. Nakon 47 dana vodoravnog života – našalio se u još jednoj od objava.

Podsjećamo, bh. pisac i akademik Abdulah Sidran, 7. decembra prošle godine liječio se u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ od Corona virusa, te prošao i kritične faze, ali se, srećom uspio oporaviti. Vijest je obradovala hiljade poštovalaca lika i djela omiljenog pisca koji tokom boravka u bolnici, srećom, nijednog trenutka nije klonuo duhom.

Prethodni članakKako se upravlja medicinskim otpadom u BiH: Pandemija je povećala količine
Sljedeći članakKazna od 20 eura za nepropisno parkiranje pretvorila se u iznos od 14.220 eura