Heroji u bijelom: Pomozite nam da pomognemo onima kojima treba naša pomoć

Podijelite vijest

Medicinska asocijacija BIMA koja okuplja medicinske radnike i entuzijaste spremne pomoći dobrovoljnim ulaganjem svoga znanja i vremena, pokrenula je kampanju #OstaniKući u kojoj učestvuju njihovi članovi, medicinski radnici.

“Vjerujemo da s pravom nosimo naziv ‘heroji u bijelom’. Vaši heroji u bijelom i sada, u ovom teškom vremenu, čine sve da svakodnevnica bude ljepša, pozitivnija, puna nade. Radili smo to prethodnih 21 godinu. Nastavljamo zajedno u bolju budućnost, jer znamo da poslije kiše dolazi sunce. Nadamo se, dragi naši, da će ubrzo doći jutro kada će sunce granuti, a mi ćemo se izgrliti i popiti kaficu. Da bi to jutro došlo što prije, moramo zajedno dati sve od sebe. Zato pokrećemo kampanju #OSTANIKUCI u kojoj učestvuju naše članice i članovi, naši doktori/ce, studenti/ce, medicinski tehničari, sestre, laboranti/ce, volonteri/ke svih struka. Ubijeđeni smo da BIMA zbog ovih ljudi ima pravo bogatstvo”, navode iz ove organizacije.

Uz poruku #OstaniKući, iz organizacije dijele poruke svojih članova i članica.

“Ostani kući zbog svih onih koje želiš imati pored sebe i kada sve ovo prođe”, navela je dr. Maida Sedić-Purdić koja radi u KB Bihać kao specijalistica pedijatrije. 

Dr. Adnana Ljevaković je također s BIMA-om od studentskih dana. Radi kao neurologinja u Travniku.

“Ja ne mogu, jer sam zdravstveni radnik, ali ti možeš jer si odgovoran. #OSTANIKUCI. Zaštiti sebe. Pomozi mi da radim svoj posao”, poručuje dr. Adnana.

Poruku su poslali i  specijalista interne medicine i šef dijaliznog centra u Bugojnu dr. Armin Hero i njegov kolega specijalista interne medicine koji radi u Travniku dr. Đemil Hrnjić.

“Sve će ovo jednom biti jučer, a već sutra ćemo naći ono što smo od sebe dali. Dajmo od sebe samo najbolje, širimo ljubav, budimo vedri i nasmijani”, navodi dr. Ajiša Eškić, specijalizantica je iz pulmologije u Domu zdravlja Kanatona Sarajevo.

“Iskoristite priliku da što više vremena provedete sa svojim najmilijima. Ostanite u kući i na taj način pomozite nama da pomognemo onima kojima treba naša pomoć”, navela je dr. Rabija Mehmedović koja je dio mobilnog tima za COVID-19. 

Vrijedna je mlada doktorica Nermina Ramić Nermina koja radi u Domu zdravlja u Kiseljaku bila je kreativna s porukom:

“Budi heroj svoje zajednice #OSTANIKUCI. Izgradi imunitet i svoju ličnost. Misli pozitivno, slušaj provjereno. Ako smo svjesni i ispunjavamo svoj dio zadatka, možemo izaći kao pobjednici”, navela je dr. Ramić.

N1