HEROJI: Zenički vatrogasci iz kuće u plamenu spasili nanu, poziv dobili za vrijeme iftara

collage
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Profesionalna vatrogasna jedinica Zenica u proteklom periodu nebrojeno puta pokazala je svoje sposobnosti, ali i da se građani mogu ponositi hrabrom vatrogasnom brigadom.

Osim što su odgovorili i najvećim vatrenim izazovima, zenički vatrogasci spašavali su i brojne ljudske živote, zbog čega su takvi i odlikovani priznanjima.

Upravo se je jedna takva situacija dogodila sinoć, kada je došlo do požara na krovnoj konstrukciji kuće u zeničkom naselju Zmajevac, o čemu je naš portal izvijestio.

Međutim, posebno je fascinantna pozadina ove priče. Naime, u vrijeme kada se oglasio alaram za intervenciju, zenički vatrogasci su počeli da iftare u društvu Ismeta ef. Bašića.

Nisu se dvoumili, nego su odmah požurili da krenu na intervenciju. Po dolasku na lice mjesta, zatekla ih je vatrena stihija koja je gutala krov kuće.

Ipak, zenički vatrogasci uspješno su odgovorili i ovom izazovu, te su lokalizirali i ovaj požar. Međutim, za veliku je pohvalu činjenica da su i sinoć spasili jedan ljudski život, tačnije stariju nanu koja zbog oštećenog sluha nije bila svjesna da joj je kuća u plamenu.

O ovom događaju oglasio se i Ismet ef. Bašić, a koji se sinoć zadesio na iftaru sa vatrogascima.

-To su naši heroji. Ljudi koji se u koštac hvataju sa vatrom, rizikuju svoje živote, kako bi spasili ljudske živote. Allah ih sačuvao i pomogao – poručio je ef. Bašić.