Portal 072info

HFZ. FAHIR EF. ARNAUT Ramazan je mjesec neizmjerne Allahove blagodati, velikih pouka i poruka (VIDEO)

Kako smo i najavili, portal 072info sa sjedištem u Zenici u povodu mjeseca ramazana organizira jedinstven projekt “Ramazanske poruke zeničkih imama”.

Na ovaj način, u saradnji sa učesnicima projekta, želimo našim čitateljima islamske vjeroispovijesti približiti duh ramazana i posta ali i dati korisne savjete kojima se svaki vjernik pripadnik islamske vjeroispovijesti može okoristiti.

Tako će se u okviru projekta, koji je podržao Medžlis Islamske zajednice Zenica, čitateljima našeg portala s jedinstvenim porukama i pričama obratit zenički imami i to Sulejman ef. Rafuna, Ismet ef. Bašić, Sumedin ef. Kobilica, Enes ef. Beganović, Amir ef. Kaknjo, Ishak ef. Efendić, Džemal ef. Salkić i Fahir ef. Arnaut.

Osim toga, u povodu 27. noći realiziramo specijal prilog kako provesti najodabraniju noć mubarek mjeseca Ramazana dok će kruna cjelokupnog projekta biti bajramska poruka koju bi trebao uputiti Jakub ef. Salkica, glavni imam.

Veliku zahvalnost, osim Medžlisu IZ Zenica i imamima, ovim putem upućujemo i sponzorima koji su omogućili realizaciju jedinstvenog projekta i to Grad Zenica, Almy, Restoran kod Fehre, Biss-Tours, Centar za strane jezike ‘Linguateam’, Caffe bar IR, Ag-shop Jašarević, Zenička industrija mlijeka i AE sigurnost.

Peti zenički imam koji će uputiti korisnu ramazansku poruku je hfz. Fahir ef. Arnaut, imam Potočke, Osman-Čelebijine, džamije, koji će u narednim minutama videopriloga govoriti o važnosti znanja i obrazovanja!?!

Podijelite članak

Počitajte još

Zenički privrednici očekuju pomoć države: Vanredni uslovi, redovne obaveze

072info

Upriličen sastanak gradonačelnika Kasumovića i članova Kriznog štaba ZDK

072info

ArcelorMittal: Nastavit ćemo isporučivati toplotnu energiju za grad Zenicu nakon 15. aprila besplatno

072info