Portal 072info

HFZ. SULEJMAN EF. RAFUNA Kako pravilno čitati Kur'an (VIDEO)

Kako smo i najavili, portal 072info sa sjedištem u Zenici u povodu mjeseca ramazana organizira jedinstven projekt “Ramazanske poruke zeničkih imama”.

Na ovaj način, u saradnji sa učesnicima projekta, želimo našim čitateljima islamske vjeroispovijesti približiti duh ramazana i posta te dati korisne savjete kojima se svaki vjernik pripadnik islamske vjeroispovijesti može okoristiti.

Tako će se u okviru projekta, koji je podržao Medžlis Islamske zajednice Zenica, čitateljima našeg portala s jedinstvenim porukama i pričama obratit zenički imami i to Sulejman ef. Rafuna, Ismet ef. Bašić, Sumedin ef. Kobilica, Enes ef. Beganović, Amir ef. Kaknjo, Ishak ef. Efendić, Džemal ef. Salkić i Fahir ef. Arnaut.

Osim toga, u povodu 27. noći realiziramo specijal prilog kako provesti najodabraniju noć mubarek mjeseca Ramazana dok će kruna cjelokupnog projekta biti bajramska poruka koju bi trebao uputiti Jakub ef. Salkica, glavni imam.

Veliku zahvalnost, osim Medžlisu IZ Zenica i imamima, ovim putem upućujemo i sponzorima koji su omogućili realizaciju jedinstvenog projekta i to Grad Zenica, Almy, Restoran kod Fehre, Biss-Tours, Centar za strane jezike ‘Linguateam’, Caffe bar IR, Ag-shop Jašarević, Zenička industrija mlijeka i AE sigurnost.

Prvi zenički imam koji će uputiti korisnu ramazansku poruku je hfz. Sulejman ef. Rafuna, imam džemata Blatuša, koji će u narednim minutama videopriloga govoriti kako pravilno čitati Kur’an?!

Podijelite članak
  • 347
    Shares

Počitajte još

Kako će se ovogodišnji ramazan razlikovati zbog koronavirusa

072info

NOĆ OPROSTA I ŽELJA: Nastupila odabrana noć koja najavljuje dolazak ramazana

072info

Zenički imami obilaze starije džematlije, nedostaje im džamija i namaz u džematu

072info