HIFA OIL snabdijeva Turkish Airlines

Tešanjska kompanija za promet naftom i naftnim derivatima HIFA OIL snabdijevat će jednu od najvećih svjetskih avio kompanija Turkish Airlines na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Realizacija ugovora i snabdijevanje aviona Turkish Airlines JET A1 avio gorivima je počela 1. maja. Tako se HIFA OIL za veoma kratak period od kako je stekla status dobavljača avio gorivom na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, pozicionirala kao najznačajnija domaća naftna kompanija u ovom segmentu poslovanja.

– Dobili smo povjerenje jedne od najvećih avio kompanija na svijetu, i u tom smislu ovo je naš najveći uspjeh u ovom segmentu poslovanja do sada. Nakon kvalitetnih priprema, investicija u cisterne i moderni terminal , te prolaska kroz zahtjevnu kontrolu koja podrazumjeva i izdavanje odobrenja kako državnih organa BIH, ali i avio kompanija uspjeli smo uspostaviti poslovnu saradnju sa jednim od najvećih potrošača na Međunarodnom aerodoromu Sarajevo. Turkish Airlines je prepoznao naše kvalitete, tj. da smo u stanju odgovoriti visokim zahtjevima svjetskih avio kompanija i međunarodnih letačkih agencija za sigurnost prema IATA standardima, izjavio je Venan Hadžiselimović, izvršni direktor HIFA OIL.

Hadžiselimović najvljuje dalje širenje ovog novog segmenta poslovanja HIFA OIL, te da se uskoro mogu očekivati uspostavljanje saradnje sa novim korisnicima ove veoma zahtjevne usluge, stoji u saopštenju HIFA OIL-a.

Oslobodjenje.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE