Portal 072info

HIKING (R)EVOLUTION BY VEDRO: Organizovano druženje za članove i simpatizere

Udruženje planinara “Vedro” iz Zenice uprličilo je druženje za članove i simpatizere Udruženja, kao i za sve ljubitelje planina posebnu noć u kojoj se razgovaralo o pustolovinama koje ovi mladi planinara doživljavaju. U okviru AntiDepZenFesta mladim Zeničanina i Zeničankama predstavljena je priča o Udruženju, počeci, najveći uspjesi i planovi za predstojeći period.

Ujedno sa ovogodišnjim AntiDepZenFestom organizovan je i mini event pod nazivom Hiking (R)Evolution na kojem su se mladima ovog grada predstavili čari koje priroda i planinarenje nudi. Uz pomoć slika koje jednostavo ostavljaju bez daha, kao i video klipovima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnima, izlagači su sa svojim anegdotama „zakovali“ goste za stolice do samog kraja.

“Cilj Hiking Revolutiona bio je da VEDRO približimo široj masi. Kroz naše anegdote, slike i video klipove željeli smo da publika, članovi i simpatizeri upoznaju i drugu stranu Vedra, naše početke i najveće uspjehe”, istakao je Nino Mujkić, PR Udruženja Vedro.

received_1070183009660780

Lijepo, ugodno i poučno druženje završeno je sa premijernim prikazivanjem video snimka uspona na najviši vrh Slovenije – Triglava. Klip koje je mnoge ostavio bez riječi, je sada dostupan svima na službenom YouTube kanalu Udruženja Vedro.

“Organizovali smo i prodaju autorskih fotografija, a sav prikupljen novac išao je za Udruženju “Budimo Prijatelji”. A također smo najavili naš sljedeći izlet na sarajevsku Visočicu koja je na rasporedu 27. septembra ove godine”, završava Mujkić.

received_1070182809660800

Podijelite članak